19 maj 2016 06:00

19 maj 2016 06:00

Thomas är nye kulturchefen

KOMMUNEN: Nyrekrytering

Det är nu klart vem som blir Karlsborgs nye kultur- och fritidschef. Thomas Blomgren från Tibro har fått jobbet och han tillträder efter sommaren.

– Det är spännande och en ny utmaning, det här ser jag framemot med stor entusiasm. En ny verksamhet, i en ny kommun, det ska bli kul, säger Thomas Blomgren.

Skola och cross

Thomas Blomgren är i dag rektor på Fågelviksgymnasiet sedan 16 år tillbaka. Han har även jobbat som lärare på skolan och var delaktig i att starta upp crossgymnasiet. I början av 1990-talet var han förbundskapten för Svenska motorcrosslandslaget och han har även haft en del andra uppdrag inom Svemo.

– Jag är uppväxt inom idrottsrörelsen och var aktiv inom olika idrotter innan jag i 18-19 års ålder satsade på crossen.

Mest lämpad

Mellan 15 och 20 sökte tjänsten och Thomas Blomgren ansågs som mest lämpad.

– Jag är övertygad att det här kommer att bli jättebra. Thomas är en föreningsmänniska och det är en av inriktningarna som vi vill ha men han har även den kulturella sidan, han var bland annat med och startade det estetiska programmet på Fågelviksgymnasiet. Han har både föreningslivet och det kulturella i sina meriter och många års ledarerfarenheter, säger kommunchefen Kjell-Åke Berglund och tillägger:

Är lokalt förankrad

– En annan av faktorerna är långsiktighet och vi strävar efter att man förhoppningsvis blir kvar länge. Det är vanskligt med långpendlare och det finns en risk att man inte orkar med. Thomas har fördelen att han bor i Tibro, har en sommarstuga vid Örlen och han spelar golf i Brevik.

Thomas Blomgren tillträder tjänsten som kultur- och fritidschef den 15 augusti. Kerstin Lorenz som har varit tillförordnad chef sedan Johan Tranquist slutade för att bli upplevelsechef i Vingåker kommer fortsätta att vara det fram tills den nye chefen är på plats.

– Det är spännande och en ny utmaning, det här ser jag framemot med stor entusiasm. En ny verksamhet, i en ny kommun, det ska bli kul, säger Thomas Blomgren.

Skola och cross

Thomas Blomgren är i dag rektor på Fågelviksgymnasiet sedan 16 år tillbaka. Han har även jobbat som lärare på skolan och var delaktig i att starta upp crossgymnasiet. I början av 1990-talet var han förbundskapten för Svenska motorcrosslandslaget och han har även haft en del andra uppdrag inom Svemo.

– Jag är uppväxt inom idrottsrörelsen och var aktiv inom olika idrotter innan jag i 18-19 års ålder satsade på crossen.

Mest lämpad

Mellan 15 och 20 sökte tjänsten och Thomas Blomgren ansågs som mest lämpad.

– Jag är övertygad att det här kommer att bli jättebra. Thomas är en föreningsmänniska och det är en av inriktningarna som vi vill ha men han har även den kulturella sidan, han var bland annat med och startade det estetiska programmet på Fågelviksgymnasiet. Han har både föreningslivet och det kulturella i sina meriter och många års ledarerfarenheter, säger kommunchefen Kjell-Åke Berglund och tillägger:

Är lokalt förankrad

– En annan av faktorerna är långsiktighet och vi strävar efter att man förhoppningsvis blir kvar länge. Det är vanskligt med långpendlare och det finns en risk att man inte orkar med. Thomas har fördelen att han bor i Tibro, har en sommarstuga vid Örlen och han spelar golf i Brevik.

Thomas Blomgren tillträder tjänsten som kultur- och fritidschef den 15 augusti. Kerstin Lorenz som har varit tillförordnad chef sedan Johan Tranquist slutade för att bli upplevelsechef i Vingåker kommer fortsätta att vara det fram tills den nye chefen är på plats.

  • Anneli Malm