20 maj 2016 14:23

20 maj 2016 14:23

Ny utställning

FÄSTNINGSMUSEET: Design för folkhemmet

Design för folkhemmet är en ny utställning som visas på Fästningsmuseet. Svenska bruksföremål tillverkade mellan 1930-1970 finns till beskådan.

Kommunens tf. kulturchef Kerstin Lorenz invigde utställningen genom att klippa de blågula banden innan besökarna kunde ta del av Thomas Lindblads utställning. Han har tidigare haft två utställningar på museet en med föremål i plast och en med glas och nu är han tillbaka igen. Den här gången med fokus på rostfritt och aluminium, föremål som han har samlat på sig genom åren.

– Det är en del av svensk designhistoria, bruksföremål som är tillverkade i Sverige, säger Thomas Lindblad som är intresserad av funktion, form och material.

Kastruller och pannor

Bland de utställda bruksföremålen finns kastruller, kannor och kaffepannor, en signerad Folke Bernadotte, men även föremål i plast och i glas samt en del elektriska apparater som brödrost och en dammsugare.

Thomas Lindblad skriver även böcker om föremål och den senaste handlar just om rostfritt stål och aluminium.

Kommunens tf. kulturchef Kerstin Lorenz invigde utställningen genom att klippa de blågula banden innan besökarna kunde ta del av Thomas Lindblads utställning. Han har tidigare haft två utställningar på museet en med föremål i plast och en med glas och nu är han tillbaka igen. Den här gången med fokus på rostfritt och aluminium, föremål som han har samlat på sig genom åren.

– Det är en del av svensk designhistoria, bruksföremål som är tillverkade i Sverige, säger Thomas Lindblad som är intresserad av funktion, form och material.

Kastruller och pannor

Bland de utställda bruksföremålen finns kastruller, kannor och kaffepannor, en signerad Folke Bernadotte, men även föremål i plast och i glas samt en del elektriska apparater som brödrost och en dammsugare.

Thomas Lindblad skriver även böcker om föremål och den senaste handlar just om rostfritt stål och aluminium.

  • Anneli Malm