27 maj 2016 12:28

27 maj 2016 12:28

Genom Sverige för djur i nöd

SVERIGERITTEN: Samlar in pengar

Hon rider genom Sverige för att hjälpa djur i nöd. I dagarna kom Suzanna Holmqvist till Mölltorp.

Suzanna Holmqvist inledde sin Sverigeritt den 28 april i Hörby och tillsammans med sin häst Krumelur ska de ta sig ända till Jokkmokk. En tripp som beräknas ta fyra månader. Ett av stoppen var hos Mölltorps ridsällskap där både hon och hästen fick husrum och tid att vila.

– Det här är en fantastisk grej på många sätt, både att samla in pengar och att ge sig ut på en häst så här många mil, säger ordförande i ridklubben Maria Stohlbin.

Samlar in pengar

– Hittills har allt gått bra och jag har träffat många människor och många som vill bidra och hjälpa till, berättar Suzanna.

Syftet med ridturen är att samla in pengar till djur i nöd. Hon har en facebook-sida där man kan följa hennes resa och där hon även lägger ut inlägg om djur som behöver hjälp.

Varför gör du det här?

– Jag har alltid vela göra något för djur men jag har inga särskilda kunskaper och jag tänkte att en insamling kan göra skillnad. Jag hoppas att de här fyra månaderna ska ge en bra slant och jag kommer att överlämna pengarna personligen.

Skänka pengar

Hälften av pengarna ska gå till Svenska hästars värn och hälften till organisationer utomlands.

De som vill kan skänka pengar via swish eller bankgiro och bara under onsdagen fick hon in 4 000 kronor och var då uppe i 21 000 kronor. Under torsdagen fortsatte äventyret till CM-ranch, en tur på fyra mil, där Suzanna och Krumelur ska ta en paus och njuta av naturen innan färden mot Jokkmokk fortsätter.

Suzanna Holmqvist inledde sin Sverigeritt den 28 april i Hörby och tillsammans med sin häst Krumelur ska de ta sig ända till Jokkmokk. En tripp som beräknas ta fyra månader. Ett av stoppen var hos Mölltorps ridsällskap där både hon och hästen fick husrum och tid att vila.

– Det här är en fantastisk grej på många sätt, både att samla in pengar och att ge sig ut på en häst så här många mil, säger ordförande i ridklubben Maria Stohlbin.

Samlar in pengar

– Hittills har allt gått bra och jag har träffat många människor och många som vill bidra och hjälpa till, berättar Suzanna.

Syftet med ridturen är att samla in pengar till djur i nöd. Hon har en facebook-sida där man kan följa hennes resa och där hon även lägger ut inlägg om djur som behöver hjälp.

Varför gör du det här?

– Jag har alltid vela göra något för djur men jag har inga särskilda kunskaper och jag tänkte att en insamling kan göra skillnad. Jag hoppas att de här fyra månaderna ska ge en bra slant och jag kommer att överlämna pengarna personligen.

Skänka pengar

Hälften av pengarna ska gå till Svenska hästars värn och hälften till organisationer utomlands.

De som vill kan skänka pengar via swish eller bankgiro och bara under onsdagen fick hon in 4 000 kronor och var då uppe i 21 000 kronor. Under torsdagen fortsatte äventyret till CM-ranch, en tur på fyra mil, där Suzanna och Krumelur ska ta en paus och njuta av naturen innan färden mot Jokkmokk fortsätter.

  • Anneli Malm