30 maj 2016 06:00

30 maj 2016 06:00

Njutbar Vårkonsert i pingstkyrkan

Pingstkyrkan i Karlsborg fylldes av publik när man inbjöd till vårkonsert under lördagskvällen

Kvällens dirigent och sångledare Maria Karlsson hade samlat en kör med sångare från Karlsborg, som tillsammans med musikanterna Kent Svensson och Katarina Skaghammar bjöd publiken på en härlig vårkonsert med massor av sånger med våren som tema. En konsert som också innehöll vårdikter och sånger tillsammans med publiken.

Vårsånger

Kören inledde med den kända: Nu grönskar det på dal och höjd, vilket fick publiken att känna en verklig vårglädje, när de tänkte på sångens text. Så bjöd kören på Uti vår hage där växa blåbär, som varvades med en vårdikt om en gigantisk vårkonsert, av bland annat vårfåglarna. Tänk så skönt att bara finnas till, var en av vårsångerna, som kören gillade och var kvällens höjdare med ett härligt komp.

Nya sånger

Kvällen innehöll också ett antal nya vårsånger som Maria hade lyckats hitta bland sina noter. Bland andra: Har du hört det berättas, som handlade om skaparens under i vårens tid. Så lyckades Maria få med kören och hela publiken i en festlig kanon som skapade stor sångarglädje. Ge en sol till jordens barn, tillhörde de nya sångerna, som blandads med den psalmen Nu grönskar det på dal och höjd under denna njutbara vårkonsert i pingstkyrkan.

Kvällens dirigent och sångledare Maria Karlsson hade samlat en kör med sångare från Karlsborg, som tillsammans med musikanterna Kent Svensson och Katarina Skaghammar bjöd publiken på en härlig vårkonsert med massor av sånger med våren som tema. En konsert som också innehöll vårdikter och sånger tillsammans med publiken.

Vårsånger

Kören inledde med den kända: Nu grönskar det på dal och höjd, vilket fick publiken att känna en verklig vårglädje, när de tänkte på sångens text. Så bjöd kören på Uti vår hage där växa blåbär, som varvades med en vårdikt om en gigantisk vårkonsert, av bland annat vårfåglarna. Tänk så skönt att bara finnas till, var en av vårsångerna, som kören gillade och var kvällens höjdare med ett härligt komp.

Nya sånger

Kvällen innehöll också ett antal nya vårsånger som Maria hade lyckats hitta bland sina noter. Bland andra: Har du hört det berättas, som handlade om skaparens under i vårens tid. Så lyckades Maria få med kören och hela publiken i en festlig kanon som skapade stor sångarglädje. Ge en sol till jordens barn, tillhörde de nya sångerna, som blandads med den psalmen Nu grönskar det på dal och höjd under denna njutbara vårkonsert i pingstkyrkan.

  • Lennart Strömberg