03 jun 2016 16:57

03 jun 2016 22:24

Byggt upp en actionpark inför Nationaldagen

TURISM: Nationaldagen

Det händer mycket under Nationaldagsfriandet i Sveriges reservhuvudstad. Action och sång är ett par delar.

– Det är både fartfylld verksamhet och fin sångunderhållning med Anna Gyllingberg och Sofia Kjällgren. Nytt för i år är att vi har byggt upp en actionpark, säger turistchefen Jarl Karlsson.

En stor utbyggd slopestylebana är på plats med en startramp på 6,5 meter.

Det är ungdomar från Hagströmska idrottsgymnasiet i Falun och från Sverigeeliten som kommer att ha en uppvisning i cykelsporten slopstyle med mycket hopp och trix. En av de som cyklar är Lukas Skiöld som, tillsammans sin familj, även har varit med och byggt upp banan i samarbete med Turistbolaget och kommunen.

Intill den är det premiär för kommunens nya pumptrack-bana. En bana där man kan åka med kickbike, BMX eller skateboard. Den kommer senare att flyttas till Rödesund där den kommer att stå hela sommaren för de som vill åka. Infocenter lånar ut kickbikes och hjälmar.

– Det är både fartfylld verksamhet och fin sångunderhållning med Anna Gyllingberg och Sofia Kjällgren. Nytt för i år är att vi har byggt upp en actionpark, säger turistchefen Jarl Karlsson.

En stor utbyggd slopestylebana är på plats med en startramp på 6,5 meter.

Det är ungdomar från Hagströmska idrottsgymnasiet i Falun och från Sverigeeliten som kommer att ha en uppvisning i cykelsporten slopstyle med mycket hopp och trix. En av de som cyklar är Lukas Skiöld som, tillsammans sin familj, även har varit med och byggt upp banan i samarbete med Turistbolaget och kommunen.

Intill den är det premiär för kommunens nya pumptrack-bana. En bana där man kan åka med kickbike, BMX eller skateboard. Den kommer senare att flyttas till Rödesund där den kommer att stå hela sommaren för de som vill åka. Infocenter lånar ut kickbikes och hjälmar.

  • Anneli Malm