04 jun 2016 06:00

04 jun 2016 06:00

Sommarlov på Kabyssen

AKTIVITETER: Två veckor

I år anordnas det en rad aktiviteter på Kabyssen under sommaren. Ett nytt grepp som är helt kostnadsfritt.

Under veckorna 26 och 27 är det sommarlov på Kabyssen. Det kommer att vara lite av ett dagkollo men där det finns en rad aktiviteter att välja bland och allt är gratis.

Mycket aktiviteter

– Det är ett varierande utbud av kultur, sport och resor. Det här kan alla vara med på oavsett kulturell bakgrund eller social status. Det här är en möjlighet för alla att göra något kul på sommarlovet och ha något att berätta om när de kommer tillbaka till skolan efter lovet, säger kultursamordnare Johanna Marström och Tove Skiöld Elf på Kabyssen.

Det finns mycket aktiviteter att delta i som teckna manga, tårtdekoration, glassmyckestillverkning, rollspel, bad i Vitsand och vandring i Tiveden och det anordnas femkamp i Ösjönäs. Men även sportaktiviteter av olika slag som fotboll, pumptrack och danslektioner, testa på filmskapande, DJ worshop och gå på bio bland mycket, mycket annat.

De som vill vara med anmäler sig till Kabyssen för en av de två veckorna och det är först till kvarn som gäller. Aktiviteterna är för barn och ungdomar mellan 6 och 18 år även om åldersgränserna varierar en del för olika aktiviteter och varifrån bidraget kommer ifrån. Exempelvis så är en resa till Skansen och Gröna Lund för ungdomar mellan 10-15 år och det beror på att bidraget från Mucf är för barn upp till 15 år.

Alltid något kul

De som deltar har verksamhet under hela dagen och är det resor som inte alla kan vara med på anordnas en annan aktivitet som bio.

– Tanken är att det ska hända något roligt hela tiden.

Sommarlov på Kabyssen anordnas av kultur- och fritid, WAK, Kulturskolan och Studiefrämjandet och finansieras av kommunen bland annat med det statliga integrationsstödet som kommunen fått och av bidrag som sökts från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Mucf.

Under veckorna 26 och 27 är det sommarlov på Kabyssen. Det kommer att vara lite av ett dagkollo men där det finns en rad aktiviteter att välja bland och allt är gratis.

Mycket aktiviteter

– Det är ett varierande utbud av kultur, sport och resor. Det här kan alla vara med på oavsett kulturell bakgrund eller social status. Det här är en möjlighet för alla att göra något kul på sommarlovet och ha något att berätta om när de kommer tillbaka till skolan efter lovet, säger kultursamordnare Johanna Marström och Tove Skiöld Elf på Kabyssen.

Det finns mycket aktiviteter att delta i som teckna manga, tårtdekoration, glassmyckestillverkning, rollspel, bad i Vitsand och vandring i Tiveden och det anordnas femkamp i Ösjönäs. Men även sportaktiviteter av olika slag som fotboll, pumptrack och danslektioner, testa på filmskapande, DJ worshop och gå på bio bland mycket, mycket annat.

De som vill vara med anmäler sig till Kabyssen för en av de två veckorna och det är först till kvarn som gäller. Aktiviteterna är för barn och ungdomar mellan 6 och 18 år även om åldersgränserna varierar en del för olika aktiviteter och varifrån bidraget kommer ifrån. Exempelvis så är en resa till Skansen och Gröna Lund för ungdomar mellan 10-15 år och det beror på att bidraget från Mucf är för barn upp till 15 år.

Alltid något kul

De som deltar har verksamhet under hela dagen och är det resor som inte alla kan vara med på anordnas en annan aktivitet som bio.

– Tanken är att det ska hända något roligt hela tiden.

Sommarlov på Kabyssen anordnas av kultur- och fritid, WAK, Kulturskolan och Studiefrämjandet och finansieras av kommunen bland annat med det statliga integrationsstödet som kommunen fått och av bidrag som sökts från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Mucf.

  • Anneli Malm