08 jun 2016 08:42

08 jun 2016 11:05

Instruktör skottskadad vid militärövning

KARLSBORG

Vid en militärövning i Karlsborg på tisdagseftermiddagen ska en instruktör ha blivit skottskadad. Den skadade instruktören fördes till sjukhus med helikopter.

Instruktören fördes till sjukhus, men hur skadan uppstod och allvarligt skadad instruktören har blivit vill han inte kommentera.

– Jag kan inte svara på det. Den information jag hade för några timmar sedan (på tisdagskvällen) var att individen var vaken. Men jag vill inte spekulera i skadorna, säger Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten till TT.

Försvarsmakten har efter händelsen startat en utredning.

– När den här typen av olyckor inträffar gör vi en anmälan till vår säkerhetsinspektör. Sedan påbörjas en utredning för att titta på hur det här kunde inträffa, säger Jesper Tengroth.

Vid klockan 11 på onsdagsförmiddagen gick Försvarsmakten ut med ett nytt uppdaterat pressmeddelande. Där skriver man att "den instruktör som under tisdagseftermiddagen skadades i benet vid en skjutolycka i Karlsborg, har opererats och mår efter omständigheterna väl. Händelsen utreds fortsatt av FM".

Instruktören fördes till sjukhus, men hur skadan uppstod och allvarligt skadad instruktören har blivit vill han inte kommentera.

– Jag kan inte svara på det. Den information jag hade för några timmar sedan (på tisdagskvällen) var att individen var vaken. Men jag vill inte spekulera i skadorna, säger Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten till TT.

Försvarsmakten har efter händelsen startat en utredning.

– När den här typen av olyckor inträffar gör vi en anmälan till vår säkerhetsinspektör. Sedan påbörjas en utredning för att titta på hur det här kunde inträffa, säger Jesper Tengroth.

Vid klockan 11 på onsdagsförmiddagen gick Försvarsmakten ut med ett nytt uppdaterat pressmeddelande. Där skriver man att "den instruktör som under tisdagseftermiddagen skadades i benet vid en skjutolycka i Karlsborg, har opererats och mår efter omständigheterna väl. Händelsen utreds fortsatt av FM".