18 jun 2016 06:00

20 jun 2016 06:53

Mängder av veteranfordon

FORSVIK: Veteranfordonsträff

Under torsdagen fylldes Forsvik av massor av fordon vid årets första veteranfordonsträff

Hela eftermiddagen rullade dessa välputsade skapelser in till sina uppställningsplatser vid bruksområdet.

Bilarna var liksom vid tidigare träffar i majoritet men det fanns även en och annan motorcykel samt en flakmoppe. Vid infarten till bagarestugan stod ett antal SAAB bilar av 50-talsmodell med 2-taktsmotorer, där motorljudet är en höjdare för alla Saab-entusiaster. Volvo PV och Amasoner i toppenskick hade också hittat till Forsvik denna kväll liksom två tjusiga ”jänkare”.

Det var en Dodge modellår 1968 och en Buick från 1958, den senare hade Andreas Nordkvist som ägare. Andreas Buick var en av kvällens pärlor, som han under flera år lagt ner mycket intresse och arbete på i garaget i Brevik.

– Nu är den klar för visning och sköna åkturer, sade Andreas och såg mycket nöjd ut över sin pärla.

Ja det fanns mängder med pärlor denna kväll då cirka 100 talet fordon möttes till träff i Forsvik. En röd Ford Anglia av 50-talsmodell lockade många beundrare till sig. den såg ut som om den kommit från tillverkningsbandet under dagen och en Cadillac serie 60 årsmodell 1937 tillhörde de verkliga rariteterna på bruksområdet.

Se fler bilder på sla.se

Hela eftermiddagen rullade dessa välputsade skapelser in till sina uppställningsplatser vid bruksområdet.

Bilarna var liksom vid tidigare träffar i majoritet men det fanns även en och annan motorcykel samt en flakmoppe. Vid infarten till bagarestugan stod ett antal SAAB bilar av 50-talsmodell med 2-taktsmotorer, där motorljudet är en höjdare för alla Saab-entusiaster. Volvo PV och Amasoner i toppenskick hade också hittat till Forsvik denna kväll liksom två tjusiga ”jänkare”.

Det var en Dodge modellår 1968 och en Buick från 1958, den senare hade Andreas Nordkvist som ägare. Andreas Buick var en av kvällens pärlor, som han under flera år lagt ner mycket intresse och arbete på i garaget i Brevik.

– Nu är den klar för visning och sköna åkturer, sade Andreas och såg mycket nöjd ut över sin pärla.

Ja det fanns mängder med pärlor denna kväll då cirka 100 talet fordon möttes till träff i Forsvik. En röd Ford Anglia av 50-talsmodell lockade många beundrare till sig. den såg ut som om den kommit från tillverkningsbandet under dagen och en Cadillac serie 60 årsmodell 1937 tillhörde de verkliga rariteterna på bruksområdet.

Se fler bilder på sla.se

  • Lennart Strömberg