19 jun 2016 15:47

19 jun 2016 15:47

Tina Ahlin drog många

UNDERHÅLLNING: Blandning på Kör och visfestivalen

För andra året i rad anordnades i lördags en Kör och visfestival vid Kanalscenen. En härlig blandning av sång och musik framfördes.

Kultur och fritidsnämndens ordförande Stig Carlsson hälsade välkommen och passade också på att marknadsföra Karlsborg, inte bara för vad som händer vid kanalscenen under sommaren. Vid sidan av scenen stod en annan man och väntade, nämligen Christer Arvidsson, känd från olika teaterföreställningar. Hans roll denna dag, med spade i hand, var att recitera Tage Danielssons dikt De händer som grävde på Göta kanal.

Herr och fru Hackspett från Fridene stod därefter redo. Musikanter från Skaraborg inledde följt av en rad sommarattribut såsom kvittrande fåglar och grönska i dalens famn. Alireza Shahidi, en av kommunens nya invånare dessutom duktig musiker, framförde så några sånger, både på sitt hemspråk persiska och på svenska.

Tina, Jonatan och kör

Festivalens dragplåster var Tina Ahlin i sällskap av gitarristen Jonatan Stensson. De sjöng och spelade på olika instrument. Visor signerade såväl Allan Edvall, Orsa spelemän som Nils Ferlin framfördes. Avslutningsvis fick de hjälp av en för dagen lokalt tillsatt kör bestående av fem kvinnor och två män.

Kultur och fritidsnämndens ordförande Stig Carlsson hälsade välkommen och passade också på att marknadsföra Karlsborg, inte bara för vad som händer vid kanalscenen under sommaren. Vid sidan av scenen stod en annan man och väntade, nämligen Christer Arvidsson, känd från olika teaterföreställningar. Hans roll denna dag, med spade i hand, var att recitera Tage Danielssons dikt De händer som grävde på Göta kanal.

Herr och fru Hackspett från Fridene stod därefter redo. Musikanter från Skaraborg inledde följt av en rad sommarattribut såsom kvittrande fåglar och grönska i dalens famn. Alireza Shahidi, en av kommunens nya invånare dessutom duktig musiker, framförde så några sånger, både på sitt hemspråk persiska och på svenska.

Tina, Jonatan och kör

Festivalens dragplåster var Tina Ahlin i sällskap av gitarristen Jonatan Stensson. De sjöng och spelade på olika instrument. Visor signerade såväl Allan Edvall, Orsa spelemän som Nils Ferlin framfördes. Avslutningsvis fick de hjälp av en för dagen lokalt tillsatt kör bestående av fem kvinnor och två män.

  • Inger Andersson Hultin