19 jun 2016 15:48

19 jun 2016 15:48

Vätternrundan alltid populär

KARLSBORG

Cyklisterna kom i klungor för att rasta i Karlsborg. Här är de på väg genom södra rondellen.

Vädret var gott med molnig himmel, inget regn och temperatur under 20 grader. Det är ett riktigt utmanande motionslopp på 300 kilometer med start och mål i Motala. Första året Vätternrundan kördes var 1966. I år är det alltså 50-årsjubileum och tävlingen har vuxit enormt. Från 334 startande första gången till dagens drygt 20.000 cyklister. Vid depån i Karlsborg serverades både varma och kalla drycker, frukt och kanelbullar. När man hoppar upp på sadeln igen återstår det drygt nio mil till målet i Motala där cyklisterna serveras en välbehövlig måltid. Inte bara motionärer utan även världselitens cyklister deltar i cykelloppet. Lite motvind fick deltagarna slåss mot på väg norrut.

Vädret var gott med molnig himmel, inget regn och temperatur under 20 grader. Det är ett riktigt utmanande motionslopp på 300 kilometer med start och mål i Motala. Första året Vätternrundan kördes var 1966. I år är det alltså 50-årsjubileum och tävlingen har vuxit enormt. Från 334 startande första gången till dagens drygt 20.000 cyklister. Vid depån i Karlsborg serverades både varma och kalla drycker, frukt och kanelbullar. När man hoppar upp på sadeln igen återstår det drygt nio mil till målet i Motala där cyklisterna serveras en välbehövlig måltid. Inte bara motionärer utan även världselitens cyklister deltar i cykelloppet. Lite motvind fick deltagarna slåss mot på väg norrut.

  • Erika Fredholm