28 jun 2016 13:29

28 jun 2016 13:29

Terrängritt i jämn fart

RIDSPORT: Tävling i Karlsborg

Sörgårdens Hästsportklubb anordnade under söndagen en terrängritt i skogs- och hagmarkerna norr om Karlsborg. Banan gick på små grus- och skogsvägar.

Kicki Gustafsson var tävlingsledare och när alla satt upp red man runt i ridhuset i väntan på start. Kicki gjorde så en noggrann genomgång av banan.

Tävlingen gick ut på att rida runt på den fyra kilometer långa banan, i sin egen takt. Man kunde ha sällskap med andra. Vid målgången i ridhuset klockades tiden för första rundan och sedan red man återigen samma slinga i skogen, som tog drygt fyrtio minuter i skritt.

Vinnare blev den som red så lika tid på första och andra rundan. Det låter svårt, men ekipagen höll precis samma tempo som innan. Vinnaren hade en skillnad på tre sekunder, tvåan hade fyra sekunders skillnad.

Alicia Pettersson på Obelix vann terrängritten. Två blev Björk Poulsen på ponnyn Cocis. Därefter följde Isabella Eriksson på Alice Access, Jenny Pettersson på ståtliga Friesen Jurre och Anna Andersson på Red Hurricane.

– Vi kommer hit och rider för att det är kul och för att det är så vacker terräng runt om här.

– Bättre än i Värsås, sa Anna Andersson.

Ett av höstens event med Sörgårdens HSK blir en Hubertusjakt i början av oktober, innan älgjakten börjar.

Kicki Gustafsson var tävlingsledare och när alla satt upp red man runt i ridhuset i väntan på start. Kicki gjorde så en noggrann genomgång av banan.

Tävlingen gick ut på att rida runt på den fyra kilometer långa banan, i sin egen takt. Man kunde ha sällskap med andra. Vid målgången i ridhuset klockades tiden för första rundan och sedan red man återigen samma slinga i skogen, som tog drygt fyrtio minuter i skritt.

Vinnare blev den som red så lika tid på första och andra rundan. Det låter svårt, men ekipagen höll precis samma tempo som innan. Vinnaren hade en skillnad på tre sekunder, tvåan hade fyra sekunders skillnad.

Alicia Pettersson på Obelix vann terrängritten. Två blev Björk Poulsen på ponnyn Cocis. Därefter följde Isabella Eriksson på Alice Access, Jenny Pettersson på ståtliga Friesen Jurre och Anna Andersson på Red Hurricane.

– Vi kommer hit och rider för att det är kul och för att det är så vacker terräng runt om här.

– Bättre än i Värsås, sa Anna Andersson.

Ett av höstens event med Sörgårdens HSK blir en Hubertusjakt i början av oktober, innan älgjakten börjar.

  • Erika Fredholm