30 jun 2016 15:17

30 jun 2016 15:17

Innehåller inte fetaost

FÖRELÄGGANDE

Miljönämnden Östra Skaraborg, MÖS, ger en restaurang i Karlsborg en vecka på sig att ändra namnet på osten som används i rätten ”grekisk sallad”.

Detta efter att en inspektions gjorts och det framkommit att salladen inte innehåller fetaost, som det utlovas på menyn, utan en annan ost av annan kvalitet. ”Maten som konsumenterna serveras ska motsvara det som anges i menyn. Detta gäller i synnerhet livsmedel med skyddade namn, som till exempel fetaost”, går det läsa i beslutet.

Detta efter att en inspektions gjorts och det framkommit att salladen inte innehåller fetaost, som det utlovas på menyn, utan en annan ost av annan kvalitet. ”Maten som konsumenterna serveras ska motsvara det som anges i menyn. Detta gäller i synnerhet livsmedel med skyddade namn, som till exempel fetaost”, går det läsa i beslutet.