03 jul 2016 16:12

04 jul 2016 10:16

Martin Almgren premiärgästade

KARLSBORG: Fullspäckat program på allsången

Den specialskrivna sången Karlsborg i mitt hjärta sjöngs både som introduktion och som avslutning. Den sydliga vinden var sval och regnet höll sig borta.

– Jag älskar Allsången i Karlsborg, säger Marie Arthurén. Det är roligt och givande. Det frivilliga gänget som hjälper till är så trevliga. Det är ett fantastiskt gäng som fixar med bänkar och allt annat praktiskt samt säljer sånghäften.

Marie ledde allsången och Allsångskören guidade publiken i sångerna, doade till artister och var vid ett tillfälle iförda cyklop och snorkel till en båtsång. Allsångsorkestern leddes i vanlig ordning av Sven Hammarström.

Köpa sånghäften

Allsångsföreningens ordförande Camilla Jarlhed hoppas att fler ska köpa allsångshäften.

– Om vi inte får in tillräckligt med pengar på försäljning av häftena, har vi inte råd att betala artister nästa år.

– Sponsorer och inkomster från annonsörer i sånghäftet hjälper naturligtvis till, men de som kommer måste köpa häften för att hela kalaset ska gå runt. Artister är dyra. Det är ju väldigt billigt att få så mycket underhållning för femtio kronor, säger Camilla.

Kvällens huvudartist var Martin Almgren som vann Idol 2015 med Can´t hold me down som han också sjöng som avslutning.

– När jag saknar att köra lastbil, hjälper jag brorsan och så åker jag ner och käkar frukost med grabbarna.

Sjöng du offentligt innan du vann Idol?

– Jag hade lika mycket jobb då, men mest hemmavid. Nu har jag varit på turné.

Och hemmavid är Lindesberg. Karlsborg påminner om Linde, tycker Martin, en liten stad med trevlig atmosfär. Storbandet är ju toppen, utbrister han. Jag tror jag har campat här en gång som barn, berättar han vidare.

Många underhöll

För övrigt förnöjde Karlsborgs storband och spelade med Martin Almgren, Magnus Athley samt Hanna Hellqvist och Max Tivander. Kön för en autograf av Martin var mycket lång.

– Jag älskar Allsången i Karlsborg, säger Marie Arthurén. Det är roligt och givande. Det frivilliga gänget som hjälper till är så trevliga. Det är ett fantastiskt gäng som fixar med bänkar och allt annat praktiskt samt säljer sånghäften.

Marie ledde allsången och Allsångskören guidade publiken i sångerna, doade till artister och var vid ett tillfälle iförda cyklop och snorkel till en båtsång. Allsångsorkestern leddes i vanlig ordning av Sven Hammarström.

Köpa sånghäften

Allsångsföreningens ordförande Camilla Jarlhed hoppas att fler ska köpa allsångshäften.

– Om vi inte får in tillräckligt med pengar på försäljning av häftena, har vi inte råd att betala artister nästa år.

– Sponsorer och inkomster från annonsörer i sånghäftet hjälper naturligtvis till, men de som kommer måste köpa häften för att hela kalaset ska gå runt. Artister är dyra. Det är ju väldigt billigt att få så mycket underhållning för femtio kronor, säger Camilla.

Kvällens huvudartist var Martin Almgren som vann Idol 2015 med Can´t hold me down som han också sjöng som avslutning.

– När jag saknar att köra lastbil, hjälper jag brorsan och så åker jag ner och käkar frukost med grabbarna.

Sjöng du offentligt innan du vann Idol?

– Jag hade lika mycket jobb då, men mest hemmavid. Nu har jag varit på turné.

Och hemmavid är Lindesberg. Karlsborg påminner om Linde, tycker Martin, en liten stad med trevlig atmosfär. Storbandet är ju toppen, utbrister han. Jag tror jag har campat här en gång som barn, berättar han vidare.

Många underhöll

För övrigt förnöjde Karlsborgs storband och spelade med Martin Almgren, Magnus Athley samt Hanna Hellqvist och Max Tivander. Kön för en autograf av Martin var mycket lång.

  • Erika Fredholm