04 jul 2016 11:02

04 jul 2016 11:02

En välbesökt tradition

FORSVIK: Marknad och festligheter

Forsviksdagarna har en lång rad år bakom sig och har blivit lite av hemvändardagar.
Forsvikare i förskingringen kommer tillbaka till orten för att träffa släkt och vänner.

Intresseförening i Forsvik är huvudansvarig för Forsviksdagarna.

Tillsammans med Forsviks Bruk ställer de varje år till med marknad, musik, utställningar och framträdanden.

– Engagemanget bland Forsvikarna är stort, säger Katarina Bremsjö, som är ordförande i Intresseföreningen.

– Forsvik är en sak man samlas kring. Bland annat har vi trettiofem personer som bakar och lika många arbetar i tältet. Många ställer upp och reser tält, släpar och bär.

Kolbullar

I tältet fanns fika och kolbullar, som hade en strykande åtgång. Nere på utescenen spelade Västvind eller Vildminkarna. Riksspeleman Jon Sirén drog omkring, spelade fiol och sjöng. Vid 5 Knop sjöng de danskarna killarna. På marknaden kunde man köpa honung, sylt, juice och andra ekologiska varor. Lars Qvist bygger och visade vackra kajaker av gran och mahogny.

En höjdpunkt under söndagen var finalen i Lions ankjogg. Leif Hellgren från Lions och kontrollanten Sture Myhrman satt i båten och tog emot ankorna. Samtliga lotter hade sålts och både vinnarna av 10.000 och 5.000 kronor fanns på plats och fick motta sina vinster vid kanalen.

En extra bonus var att passagerarfartyget Juno kom förbi på sin väg mot Stockholm. Kindbomsgruppen sjöng och massor med folk stod vid slusskanten och njöt.

Tändkulemotor

På Forsviks Café och Mat och på Adas var det skönt att sitta ner för mat eller fika.

Alla utställningar på bruket var öppna. Aktiviteter pågick i smedjan och gjuteriet. Pythagora från Norrtälje visade en tändkulemotor och Henrik Skärblom berättade gärna om vedskutor och tider som gått. Många trampade Eric Nordevall II:s däck. Det lilla tåget gick från bruket till hamnen med små glada passagerare. Två Nordsvenskar drog vagnen med likaledes lyckliga passagerare.

Camilla Alexandersson, enhetschef på Forsviks bruk var mycket nöjd.

Intresseförening i Forsvik är huvudansvarig för Forsviksdagarna.

Tillsammans med Forsviks Bruk ställer de varje år till med marknad, musik, utställningar och framträdanden.

– Engagemanget bland Forsvikarna är stort, säger Katarina Bremsjö, som är ordförande i Intresseföreningen.

– Forsvik är en sak man samlas kring. Bland annat har vi trettiofem personer som bakar och lika många arbetar i tältet. Många ställer upp och reser tält, släpar och bär.

Kolbullar

I tältet fanns fika och kolbullar, som hade en strykande åtgång. Nere på utescenen spelade Västvind eller Vildminkarna. Riksspeleman Jon Sirén drog omkring, spelade fiol och sjöng. Vid 5 Knop sjöng de danskarna killarna. På marknaden kunde man köpa honung, sylt, juice och andra ekologiska varor. Lars Qvist bygger och visade vackra kajaker av gran och mahogny.

En höjdpunkt under söndagen var finalen i Lions ankjogg. Leif Hellgren från Lions och kontrollanten Sture Myhrman satt i båten och tog emot ankorna. Samtliga lotter hade sålts och både vinnarna av 10.000 och 5.000 kronor fanns på plats och fick motta sina vinster vid kanalen.

En extra bonus var att passagerarfartyget Juno kom förbi på sin väg mot Stockholm. Kindbomsgruppen sjöng och massor med folk stod vid slusskanten och njöt.

Tändkulemotor

På Forsviks Café och Mat och på Adas var det skönt att sitta ner för mat eller fika.

Alla utställningar på bruket var öppna. Aktiviteter pågick i smedjan och gjuteriet. Pythagora från Norrtälje visade en tändkulemotor och Henrik Skärblom berättade gärna om vedskutor och tider som gått. Många trampade Eric Nordevall II:s däck. Det lilla tåget gick från bruket till hamnen med små glada passagerare. Två Nordsvenskar drog vagnen med likaledes lyckliga passagerare.

Camilla Alexandersson, enhetschef på Forsviks bruk var mycket nöjd.

  • Erika Fredholm