16 jul 2016 16:58

16 jul 2016 17:00

Regnfri allsångsafton

KARLSBORG: Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren gästade kanalscenen

Inget regn föll över allsången trots att ett hotfullt moln gubbade ihop sig över Vättern. I stället bildades en hel regnbåge som en bro från Lindön till Strandvägen.

På scenen var man förstås inte medveten om detta då man hade utsikt över Bottensjön där solen fullkomlig öste ner sina strålar lika intensivt som regnet hade vräkt ner tidigare på dagen. Marie uppmanade alla att köpa allsångshäften med lockande vinster i lotteriet, biljetter till Diggiloo och till direktsänd opera på Bio Casablanca.

Musikaliskt samarbete

Kvällens gästartist var Anna-Lotta Larsson sångerska och skådespelerska ända från Piteå. Med sig hade hon pianisten Andreas Landegren som hon arbetat ihop med i tretton år. Deras samarbete har resulterat i musikalbum, som de båda signerade efter allsången.

Hyllade Taube

Anna-Lotta inledde med Birger Sjöbergs Den första gång jag såg dig, då även Andreas föll in med en stämma. Anna-Lotta hyllade Sven-Bertil Taube, med pappa Everts Min älskling du är som en ros. Hennes fylliga, vackra röst passade oerhört fint till Kristina i Duvemåla. Hon sjöng också duett med Maja Mellring i Prince of Egypt. Som avskedslåt sjöng Anna-Lotta Mitt eget land med musik av Olle Adolfsson och enastående text av Beppe Wolgers. Den skrevs under det kalla kriget på 60-talet, men är träffsäker även idag.

Barnen hoppade

Allsångsledare Marie Arthurén höll igång sången och lockade än den ena än den andra i publiken att ta ton i micken. Hon ledde också tillsammans med allsångskören och Sven Hammarströms orkester barnsånger. Barnen dansade, sjöng och gjorde gester i Hoppa, hoppa hare.

Älvorna dansade

Forsvikspojkarna Lasse, Pelle och Stig spelade piano och dragspel och sjöng. Fyra ungdomar från Mariestad med Karlsson på taket sjöng också. De är medlemmar i Mamut, en förening som sätter upp musikaler i Mariestad. Från Daniela Cartelas dansskola kom nio flickor i vitt. Som älvor dansade de i den nedgående solens sneda strålar.

På scenen var man förstås inte medveten om detta då man hade utsikt över Bottensjön där solen fullkomlig öste ner sina strålar lika intensivt som regnet hade vräkt ner tidigare på dagen. Marie uppmanade alla att köpa allsångshäften med lockande vinster i lotteriet, biljetter till Diggiloo och till direktsänd opera på Bio Casablanca.

Musikaliskt samarbete

Kvällens gästartist var Anna-Lotta Larsson sångerska och skådespelerska ända från Piteå. Med sig hade hon pianisten Andreas Landegren som hon arbetat ihop med i tretton år. Deras samarbete har resulterat i musikalbum, som de båda signerade efter allsången.

Hyllade Taube

Anna-Lotta inledde med Birger Sjöbergs Den första gång jag såg dig, då även Andreas föll in med en stämma. Anna-Lotta hyllade Sven-Bertil Taube, med pappa Everts Min älskling du är som en ros. Hennes fylliga, vackra röst passade oerhört fint till Kristina i Duvemåla. Hon sjöng också duett med Maja Mellring i Prince of Egypt. Som avskedslåt sjöng Anna-Lotta Mitt eget land med musik av Olle Adolfsson och enastående text av Beppe Wolgers. Den skrevs under det kalla kriget på 60-talet, men är träffsäker även idag.

Barnen hoppade

Allsångsledare Marie Arthurén höll igång sången och lockade än den ena än den andra i publiken att ta ton i micken. Hon ledde också tillsammans med allsångskören och Sven Hammarströms orkester barnsånger. Barnen dansade, sjöng och gjorde gester i Hoppa, hoppa hare.

Älvorna dansade

Forsvikspojkarna Lasse, Pelle och Stig spelade piano och dragspel och sjöng. Fyra ungdomar från Mariestad med Karlsson på taket sjöng också. De är medlemmar i Mamut, en förening som sätter upp musikaler i Mariestad. Från Daniela Cartelas dansskola kom nio flickor i vitt. Som älvor dansade de i den nedgående solens sneda strålar.

  • Erika Fredholm