19 jul 2016 14:16

19 jul 2016 14:16

Rader med glänsande pärlor

FORSVIK: Veteranfordonsträff

Forsvik fylldes av veteranfordon under den andra träffen för sommaren.

Denna gång var det området vid Forsviks bruk och varv, med anslutning till ångbåtsbryggan och Hjulångaren Eric Nordevall II, ett fartyg som platsade fint bland ”veteranfordonen” i det sjönära området.

Det var ett 90-tal veteranfordon på plats denna kväll och det bjöds på verkligt fina fordon, där personbilarna var i majoritet bland motorcyklar av 50-tals snitt och en Ferguson traktor i ett skick av sällan skådat slag. Glittrande krom på USA bilar blandades med mera standardbetonade fordon, där Volvobilarna platsade fint med bland annat två P 1800 av veteranmodell. Även ett antal BMW motorcyklar av 50-tals årgång glänste i solskenet.

Flera aktiviteter

Veteranfordonsträffen var fylld av flera aktiviteter, där bland annat en scen var uppbyggd på bruksområdet där Road Runners bjöd på musik och sång av fint märke, i en volym som passade in bland 50-talsbilarna. Många av besökarna passade också på att se utställningarna på bruket och ta en tur med bruksjärnvägens veteranfordon. Publiken hade också tillfälle att rösta på och utse bästa ekipage något som inte tillhörde det lättaste bland alla dessa pärlor. När de vuxna kollade fordonen gick barnen på skattjakt, något som var mycket populärt i det fina vädret. Nu återstår endast en heldag i augusti för den avslutande veteranfordonspubliken där ” allt på hjul, medar och band bör träffas ibland” som Forsviks veteranträffar har som grundtanke.

Denna gång var det området vid Forsviks bruk och varv, med anslutning till ångbåtsbryggan och Hjulångaren Eric Nordevall II, ett fartyg som platsade fint bland ”veteranfordonen” i det sjönära området.

Det var ett 90-tal veteranfordon på plats denna kväll och det bjöds på verkligt fina fordon, där personbilarna var i majoritet bland motorcyklar av 50-tals snitt och en Ferguson traktor i ett skick av sällan skådat slag. Glittrande krom på USA bilar blandades med mera standardbetonade fordon, där Volvobilarna platsade fint med bland annat två P 1800 av veteranmodell. Även ett antal BMW motorcyklar av 50-tals årgång glänste i solskenet.

Flera aktiviteter

Veteranfordonsträffen var fylld av flera aktiviteter, där bland annat en scen var uppbyggd på bruksområdet där Road Runners bjöd på musik och sång av fint märke, i en volym som passade in bland 50-talsbilarna. Många av besökarna passade också på att se utställningarna på bruket och ta en tur med bruksjärnvägens veteranfordon. Publiken hade också tillfälle att rösta på och utse bästa ekipage något som inte tillhörde det lättaste bland alla dessa pärlor. När de vuxna kollade fordonen gick barnen på skattjakt, något som var mycket populärt i det fina vädret. Nu återstår endast en heldag i augusti för den avslutande veteranfordonspubliken där ” allt på hjul, medar och band bör träffas ibland” som Forsviks veteranträffar har som grundtanke.

  • Lennart Strömberg