22 jul 2016 16:09

22 jul 2016 16:09

Många anmälda till brittisk bilträff

FÄSTNINGEN: British Motor Meet

Karlsborg ska präglas av en brittisk atmosfär när British Motor Meet anordnas för första gången i kommunen.

Hans Örtlund har under flera år anordnat bilträffen i Hjo men har i år valt att förlägga den till fästningen.

– Det har varit bra i Hjo men efter sju år tror jag att det är en vitamininjektion för arrangemanget att byta ort, säger Hans Örtlund som tillsammans med Bill Wallin anordnar årets bilträff och tillägger:

– Det har aldrig varit så pass många anmälningar så här tidigt som i år. Vi har redan nu runt 100 bilar från Sollefteå i norr till Trelleborg i söder och jag skulle bli besviken om det skulle bli under 200 bilar. I Hjo brukade det vara runt 130.

Hela helgen

Evenemanget inleds på fredagskvällen med en tur med M/S Sandön och irländsk musik med Dreams of Drams på Idas Brygga.

Lördagen den 13 augusti är den stora dagen med utställning av brittiska bilar som Bentley, MG och Aston Martin på och omkring Fästningstorget.

– Det kommer en del pärlor från 1930–40-talet som en Rolls Royce från 1934.

Slag för kommunen

Årets Märkesklubb 2016 är Rover Club of Sweden som visar upp ett antal årsmodeller och det blir tävlingar, lotterier, publiken har möjlighet att rösta fram den finaste bilen, marknad och afternoon tea på Soldathemmet. Stig Sandbergs enmansorkester underhåller och vid Rödesund bjuds det på säckpipemusik.

– Vi vill slå ett slag för turismen och handeln, handeln har extra öppet och för de som inte är så intresserade av avgassystem och förgasare går Hjolokomotivet turer till centrum för att man ska få uppleva Karlsborg. M/S Sandön lägger till vid Stenbryggan vid lunchtid och går sen en tur.

Även denna kväll bjuds det på irländsk musik, då på M/S Sandön. På söndag åker de utställda bilarna på en Skaraborgsrunda, bland annat till Forsvik och Sätra Bruk.

Hans Örtlund har under flera år anordnat bilträffen i Hjo men har i år valt att förlägga den till fästningen.

– Det har varit bra i Hjo men efter sju år tror jag att det är en vitamininjektion för arrangemanget att byta ort, säger Hans Örtlund som tillsammans med Bill Wallin anordnar årets bilträff och tillägger:

– Det har aldrig varit så pass många anmälningar så här tidigt som i år. Vi har redan nu runt 100 bilar från Sollefteå i norr till Trelleborg i söder och jag skulle bli besviken om det skulle bli under 200 bilar. I Hjo brukade det vara runt 130.

Hela helgen

Evenemanget inleds på fredagskvällen med en tur med M/S Sandön och irländsk musik med Dreams of Drams på Idas Brygga.

Lördagen den 13 augusti är den stora dagen med utställning av brittiska bilar som Bentley, MG och Aston Martin på och omkring Fästningstorget.

– Det kommer en del pärlor från 1930–40-talet som en Rolls Royce från 1934.

Slag för kommunen

Årets Märkesklubb 2016 är Rover Club of Sweden som visar upp ett antal årsmodeller och det blir tävlingar, lotterier, publiken har möjlighet att rösta fram den finaste bilen, marknad och afternoon tea på Soldathemmet. Stig Sandbergs enmansorkester underhåller och vid Rödesund bjuds det på säckpipemusik.

– Vi vill slå ett slag för turismen och handeln, handeln har extra öppet och för de som inte är så intresserade av avgassystem och förgasare går Hjolokomotivet turer till centrum för att man ska få uppleva Karlsborg. M/S Sandön lägger till vid Stenbryggan vid lunchtid och går sen en tur.

Även denna kväll bjuds det på irländsk musik, då på M/S Sandön. På söndag åker de utställda bilarna på en Skaraborgsrunda, bland annat till Forsvik och Sätra Bruk.

  • Anneli Malm