23 jul 2016 06:00

23 jul 2016 06:00

Mycket att roa sig med

FORSVIK: En dag för barnen

En ångbåtstur, åka tåg, prova på gammaldags lekar eller gå på skattjakt. Allt det och mycket mer fanns att roa sig med på bruket under Barnens Forsvik

Förra årets succé har i år utökats både tidsmässigt och med aktiviteter.

– Vi har dubbelt så lång tid och dubbla aktiviteter i år så det flyter på bra, alla barn har tillgång till allt och det är inte alls så långa köer, säger Camilla Alexandersson enhetschef på Forsviks Bruk.

”En kul idé”

Håkan Jerenvik med barnen Frans-Noa och Gulliver från Tollered gick bland annat skattjakten under sin dag i Forsvik.

– Det här är verkligen roligt, det är en kul idé och skattjakten gör att man går runt över allt. Jag kommer själv från en bruksort så bruksorter ligger mig varmt om hjärtat. Vi bor nu i Tåtorp några dagar och det här var ett bra utflyktsmål speciellt i dag när Frans-Noa fyller år, säger Håkan.

Putta kula, hoppa hage eller kanske gå på styltor var en del av de lekar av äldre modell som barnen kunde roa sig med. Tåget gick hela dagen och i år var det två ångslupar som bjöd på en tur på sjön. Åka häst och vagn, titta på teater, köra putt-putt båtar eller gå ombord på hjulångaren Eric Nordevall II var andra aktiviteter under dagen.

Förra årets succé har i år utökats både tidsmässigt och med aktiviteter.

– Vi har dubbelt så lång tid och dubbla aktiviteter i år så det flyter på bra, alla barn har tillgång till allt och det är inte alls så långa köer, säger Camilla Alexandersson enhetschef på Forsviks Bruk.

”En kul idé”

Håkan Jerenvik med barnen Frans-Noa och Gulliver från Tollered gick bland annat skattjakten under sin dag i Forsvik.

– Det här är verkligen roligt, det är en kul idé och skattjakten gör att man går runt över allt. Jag kommer själv från en bruksort så bruksorter ligger mig varmt om hjärtat. Vi bor nu i Tåtorp några dagar och det här var ett bra utflyktsmål speciellt i dag när Frans-Noa fyller år, säger Håkan.

Putta kula, hoppa hage eller kanske gå på styltor var en del av de lekar av äldre modell som barnen kunde roa sig med. Tåget gick hela dagen och i år var det två ångslupar som bjöd på en tur på sjön. Åka häst och vagn, titta på teater, köra putt-putt båtar eller gå ombord på hjulångaren Eric Nordevall II var andra aktiviteter under dagen.

  • Anneli Malm