27 jul 2016 14:39

27 jul 2016 14:39

Visor, pop och fusion

FORSVIK: Måndagsmusik

– Det är väldigt roligt att ha det här bandet med lokal anknytning här i Gjuteriet, säger Ola Wirtberg i sin välkomsthälsning till publiken och Axel Sondén och Flyttfåglarna

– Vi kör en blandning av visor, pop och fusion, säger Axel Sondén. Det är fantastiskt att stå på den här scenen, fortsätter han. Mamma och pappa har tagit med Arvid och mig hit under hela barndomen för att se på teater. Familjen har en sommarstuga i Fagersanna och farmor och farfar bodde i Mölltorp.

Ny skiva

Gruppen består av Axel Sondén sång, gitarr och fiol, Emma Engström piano, Guro Kvifte Nesheim fiol och hardangerfela, Simon Jakobsson munspel, Arvid Sondén kontrabas, Thomas Eriksson mandolin och cittern samt Emil Blommé trummor. Flyttfåglarna bildades 2012 och 2013 kom deras debutalbum På gatan nedanför. I december släpper de sin andra cd, redan inspelad, men ännu inte utgiven.

Axel Sondén skriver musiken och texterna. De handlar om tilldragelser, människor, djur och upplevelser. Mycket beskrivande, intressanta iakttagelser om världen och vardagen runt omkring oss. Han komponerade en vacker melodi till sin farmors begravning och spelade den på fiol.

– På tal om lokal anknytning, säger Axel.

Genom nya ögon

Axel Sondén är förutom vissångare också sjuksköterska och gick på utbytesstudier i Botswana. När han åkte hem till Göteborg följde en av hans sjuksköterskekollegor med för utbytesstudier i Sverige. Låten Bostwana handlar om just det.

– Jag fick ta del av hans upplevelser i ett vintrigt Sverige, berättar Axel. På så sätt kan man få se saker med nya ögon. Genom Slottsskogen går Axel mellan hemmet i Majorna och arbetet på Sahlgrenska. Under ett år gjorde han iakttagelser som blev till visan Slottsskogen.

Efter visor om Gais och Allt bjöds på den sista trudelutten, som Axel sa, men publiken applåderade sig till några fler låtar. Förband var liksom alla musikkvällar i Forsvik i år, Maja Mellring.

– Vi kör en blandning av visor, pop och fusion, säger Axel Sondén. Det är fantastiskt att stå på den här scenen, fortsätter han. Mamma och pappa har tagit med Arvid och mig hit under hela barndomen för att se på teater. Familjen har en sommarstuga i Fagersanna och farmor och farfar bodde i Mölltorp.

Ny skiva

Gruppen består av Axel Sondén sång, gitarr och fiol, Emma Engström piano, Guro Kvifte Nesheim fiol och hardangerfela, Simon Jakobsson munspel, Arvid Sondén kontrabas, Thomas Eriksson mandolin och cittern samt Emil Blommé trummor. Flyttfåglarna bildades 2012 och 2013 kom deras debutalbum På gatan nedanför. I december släpper de sin andra cd, redan inspelad, men ännu inte utgiven.

Axel Sondén skriver musiken och texterna. De handlar om tilldragelser, människor, djur och upplevelser. Mycket beskrivande, intressanta iakttagelser om världen och vardagen runt omkring oss. Han komponerade en vacker melodi till sin farmors begravning och spelade den på fiol.

– På tal om lokal anknytning, säger Axel.

Genom nya ögon

Axel Sondén är förutom vissångare också sjuksköterska och gick på utbytesstudier i Botswana. När han åkte hem till Göteborg följde en av hans sjuksköterskekollegor med för utbytesstudier i Sverige. Låten Bostwana handlar om just det.

– Jag fick ta del av hans upplevelser i ett vintrigt Sverige, berättar Axel. På så sätt kan man få se saker med nya ögon. Genom Slottsskogen går Axel mellan hemmet i Majorna och arbetet på Sahlgrenska. Under ett år gjorde han iakttagelser som blev till visan Slottsskogen.

Efter visor om Gais och Allt bjöds på den sista trudelutten, som Axel sa, men publiken applåderade sig till några fler låtar. Förband var liksom alla musikkvällar i Forsvik i år, Maja Mellring.

  • Erika Fredholm