01 aug 2016 06:00

01 aug 2016 06:00

Sista allsången för i år

KARLSBORG: Ung publik på allsången

Denna betagande sommarkväll i Karlsborg tog Markoolio scenen i besittning. Han bjöd på sig själv och fick ett enormt gensvar från publiken.

Stämningen steg efter hand när Marie Arthurén, kören och allsångsorkestern drog igång med några välkända allsången. Första lokala bandet var On the Rocks. Vad det svängde. Killarna som inte ser lastgamla ut alls har spelat ihop i 30 år och är från Karlsborg.

Energiknippet Markoolio

Dags för Markoolio som fullkomligt studsar upp på scenen, engagerar publiken med frågor och ja-rop. Vilket drag, alla sjunger, dansar och klappar. Han berättar om förra besöket i Karlsborg, på Vätternrundan, som han genomförde på 19.55. Klart godkänt tyckte publiken. Sen blev det Världens bästa Karlsson som allsång.

Sångfåglar

– Nu sjunger vi Rosa på bal och får riktig stämning av svensk sommarkväll, tyckte Marie och publiken gungade i valstakt och sjöng för full hals. Nästa lokal artist var My Kullsvik från Tidaholm. Hon hade gjort en översättning av en Adele-låt. Hon lade ut den på Youtube och blev överraskad över responsen.

Näktergalen Anna Gyllingberg från Mölltorp, som stod på allsångsscenen förra gången för fem år sedan, fortsätter sina studier mot fullfjädrad operasångerska. Hon hedrades av Allsångsföreningen med ett stipendium på 5 000 kronor. Anna ska studera vid musiklinjen på Vadstena folkhögskola.

Stämningen steg efter hand när Marie Arthurén, kören och allsångsorkestern drog igång med några välkända allsången. Första lokala bandet var On the Rocks. Vad det svängde. Killarna som inte ser lastgamla ut alls har spelat ihop i 30 år och är från Karlsborg.

Energiknippet Markoolio

Dags för Markoolio som fullkomligt studsar upp på scenen, engagerar publiken med frågor och ja-rop. Vilket drag, alla sjunger, dansar och klappar. Han berättar om förra besöket i Karlsborg, på Vätternrundan, som han genomförde på 19.55. Klart godkänt tyckte publiken. Sen blev det Världens bästa Karlsson som allsång.

Sångfåglar

– Nu sjunger vi Rosa på bal och får riktig stämning av svensk sommarkväll, tyckte Marie och publiken gungade i valstakt och sjöng för full hals. Nästa lokal artist var My Kullsvik från Tidaholm. Hon hade gjort en översättning av en Adele-låt. Hon lade ut den på Youtube och blev överraskad över responsen.

Näktergalen Anna Gyllingberg från Mölltorp, som stod på allsångsscenen förra gången för fem år sedan, fortsätter sina studier mot fullfjädrad operasångerska. Hon hedrades av Allsångsföreningen med ett stipendium på 5 000 kronor. Anna ska studera vid musiklinjen på Vadstena folkhögskola.

  • Erika Fredholm