07 aug 2016 16:40

07 aug 2016 16:40

Full fart ner mot Kyrksjön

MÖLLTORP: Populärt vattenspektakel i Mölltorp

I helgen gick Mölltorps Water slide festivals tredje upplaga av stapeln. Det var full fart från start och efter några kallhamrade bankrånare och andra suspekta figurer var det fritt fram för den yngre generationen att testa banan.

Klockan tolv ljöd startsignalen, men dessförinnan hade den för året nya 65 meter långa banan preparerats med både vatten, såpa och diskmedel i mängd. Stämningen var hög, vattenfyllda ballonger träffade oväntade mål och minsann om inte den första omgången utklädda åkare var lite smått preparerade även de.

Kastade sig ut

Årets tema var film, kändisar, figurer och speciella karaktärer och de kostymerade deltagarna kastade sig utan tvivel ut i banan ner mot Kyrksjön. Undan gick det! Det blåste småsnålt och vattnet vid målgång var säkert varmare än luften. Åskådare på lämpligt avstånd, följde dramatiken.

Många sponsorer

Den nya banan, som kommit till tack vare ett 50-tal sponsorer, består av kapellväv. Den går därför att rengöra och använda år från år. Av entusiasmen i lördags att döma lär detta vattenspektakel återkomma fler gånger.

Klockan tolv ljöd startsignalen, men dessförinnan hade den för året nya 65 meter långa banan preparerats med både vatten, såpa och diskmedel i mängd. Stämningen var hög, vattenfyllda ballonger träffade oväntade mål och minsann om inte den första omgången utklädda åkare var lite smått preparerade även de.

Kastade sig ut

Årets tema var film, kändisar, figurer och speciella karaktärer och de kostymerade deltagarna kastade sig utan tvivel ut i banan ner mot Kyrksjön. Undan gick det! Det blåste småsnålt och vattnet vid målgång var säkert varmare än luften. Åskådare på lämpligt avstånd, följde dramatiken.

Många sponsorer

Den nya banan, som kommit till tack vare ett 50-tal sponsorer, består av kapellväv. Den går därför att rengöra och använda år från år. Av entusiasmen i lördags att döma lär detta vattenspektakel återkomma fler gånger.

  • Inger Andersson Hultin