09 aug 2016 10:26

09 aug 2016 10:26

Auktion för barnen i Colombia

MÖLLTORP: Välgörenhet

En mängd skänkta saker ska säljas på auktion och ytterligare prylar på loppisen. Allt de får in går till välgörenhet.

– Det är en välgörenhetsauktion till förmån för barnen i Colombia, säger Daniel Kindbom från Ankarstiftelsen.

En av rariteterna på auktionen utanför Mölltorps missionskyrka den 13 augusti är en moped.

– Det är en Novolette från 1952 som man får trampa i gång. Den är i mycket bra skick.

En annan speciell sak är ett kakfat, Mon Ami, i tre våningar.

– De har bara tillverkats i fyra exemplar och en av dem har vi till försäljning på auktionen.

En mängd saker

Det finns även cyklar av äldre modell, förgyllda pendyler, pelarbord och speglar, Rörstrands serviser, byråer, kristallkronor, kopparsaker och ett par motorcykelhandskar i skinn bland mycket annat. Även loppisborden kommer att vara välfyllda med allt från leksaker till möbler.

– Det är 13:e gången som vi har välgörenhetsauktionen och vi har fått in runt 1,5 miljoner kronor totalt och allt går till barnen. Alla som är med arbetar ideellt och man gör det för den goda sakens skull.

Årets insamlade pengar ska först och främst gå till flickor som haft det svårt

– Vårt fadderbarn Maria Isabell hjälper, företrädesvis flickor, som farit väldigt illa och hon har nu hand om 207 barn i Medellin. Vi ska ställa till med en rejäl barnfest för dem, det är huvudsyftet. Blir det pengar över ska vi köpa in bollar, målarböcker, räknehäften och miniräknare. Det tas emot positivt på skolorna.

Ankarstiftelsen har byggt runt 150 skolor i Colombia.

– Det är en välgörenhetsauktion till förmån för barnen i Colombia, säger Daniel Kindbom från Ankarstiftelsen.

En av rariteterna på auktionen utanför Mölltorps missionskyrka den 13 augusti är en moped.

– Det är en Novolette från 1952 som man får trampa i gång. Den är i mycket bra skick.

En annan speciell sak är ett kakfat, Mon Ami, i tre våningar.

– De har bara tillverkats i fyra exemplar och en av dem har vi till försäljning på auktionen.

En mängd saker

Det finns även cyklar av äldre modell, förgyllda pendyler, pelarbord och speglar, Rörstrands serviser, byråer, kristallkronor, kopparsaker och ett par motorcykelhandskar i skinn bland mycket annat. Även loppisborden kommer att vara välfyllda med allt från leksaker till möbler.

– Det är 13:e gången som vi har välgörenhetsauktionen och vi har fått in runt 1,5 miljoner kronor totalt och allt går till barnen. Alla som är med arbetar ideellt och man gör det för den goda sakens skull.

Årets insamlade pengar ska först och främst gå till flickor som haft det svårt

– Vårt fadderbarn Maria Isabell hjälper, företrädesvis flickor, som farit väldigt illa och hon har nu hand om 207 barn i Medellin. Vi ska ställa till med en rejäl barnfest för dem, det är huvudsyftet. Blir det pengar över ska vi köpa in bollar, målarböcker, räknehäften och miniräknare. Det tas emot positivt på skolorna.

Ankarstiftelsen har byggt runt 150 skolor i Colombia.

  • Anneli Malm