14 aug 2016 18:32

14 aug 2016 18:32

Ankarstiftelsens auktion i Mölltorp

MÖLLTORP: Välgörenhet för Colombia

Daniel Kindbom susade förbi auktionspubliken i minst den tillåtna hastigheten och bevisade därmed att mopeden från 50-talet var i fullgott skick. Innan auktionen tog sin början tackade Daniel Jesus för det fina vädret, som för dagen var en glad överraskning, då regn förebådats.

Mycket folk hade samlats runt mopeden men ingen av de tillfrågade var spekulant, vilket fick en man att ana tjuv- och rackarspel, men det skulle snart visa sig att flera var hågade att bjuda på moppen. Till slut var det dock Bengt Olof Wahlstrand från Skövde som stod där som ägare. Nästa pryl var en Klippo gräsklippare som var bra, men inte hundra procent, enligt Daniel. Även den köpte Wahlstrand och bidrog på så sätt med många tusenlappar till de nya skolorna som ska byggas i Colombia. Dit åker Daniel Kindbom med sonen Aron och Sven Mellentin redan i december.

Auktionen fortsatte med många fina skänkta gåvor som fann nya ägare med resultat 60 000 kronor. Per-Olof Allert berättade att ytterligare tjugo personer kommer att ansluta i januari för att hjälpa till med skolbygget. Förutom 150 nya skolor har Ankarstiftelsen bidragit med bland annat vattenrening, fotbollsskolor, mikrolån, sjukvård. Behållningen av lördagens auktion går till uppförandet av skolor i Leticic och i Santa Marta samt till stöd, hjälp och en fest för flickor som haft det mycket svårt.

Mycket folk hade samlats runt mopeden men ingen av de tillfrågade var spekulant, vilket fick en man att ana tjuv- och rackarspel, men det skulle snart visa sig att flera var hågade att bjuda på moppen. Till slut var det dock Bengt Olof Wahlstrand från Skövde som stod där som ägare. Nästa pryl var en Klippo gräsklippare som var bra, men inte hundra procent, enligt Daniel. Även den köpte Wahlstrand och bidrog på så sätt med många tusenlappar till de nya skolorna som ska byggas i Colombia. Dit åker Daniel Kindbom med sonen Aron och Sven Mellentin redan i december.

Auktionen fortsatte med många fina skänkta gåvor som fann nya ägare med resultat 60 000 kronor. Per-Olof Allert berättade att ytterligare tjugo personer kommer att ansluta i januari för att hjälpa till med skolbygget. Förutom 150 nya skolor har Ankarstiftelsen bidragit med bland annat vattenrening, fotbollsskolor, mikrolån, sjukvård. Behållningen av lördagens auktion går till uppförandet av skolor i Leticic och i Santa Marta samt till stöd, hjälp och en fest för flickor som haft det mycket svårt.

  • Erika Fredholm