15 aug 2016 09:20

15 aug 2016 09:20

Rally med veteranbilar

INGENGÖRSPARKEN: Owners motorklubb

Owners har anordnat veteranbilsrally i över 20 år och den 27 augusti är det dags igen.

– Första gången gjorde vi det som en rolig grej enbart för medlemmarna för att prova på hur det var. Vi var då färre än 15 bilar. Vi rev ut Karlsborgskartan ur telefonkatalogen och markerade kontrollerna och frågorna med punkter, berättar Umerto Piastra från motorklubben.

Sen dess har det växt och förra året deltog runt 90 bilar. Även upplägget har ändrats genom åren och i år är både start och mål i Ingenjörsparken och anmälan görs på plats. A-traktorer får numera delta i rallyt vilket är ett sätt att locka ungdomarna.

Kontroller och frågor

Rundan som de ska åka går bland annat över Mölltorp, Fagersanna, Spethult och Flugebyn med stopp för tipsfrågor och kontroller där olika moment ska utföras.

– Det är även frågor och kontroller för barn upp till 12 år. De tävlar för sig själva medan de vuxna tävlar per bil.

I Ingenjörsparken ställs bilarna ut efter avslutad runda och där har allmänheten möjlighet att titta närmare på veteranbilarna och rösta fram den bil de tycker är finast i Peoples Choice. Även Owners Choice kommer att koras av en hemlig gäst under prisutdelning på eftermiddagen.

– Första gången gjorde vi det som en rolig grej enbart för medlemmarna för att prova på hur det var. Vi var då färre än 15 bilar. Vi rev ut Karlsborgskartan ur telefonkatalogen och markerade kontrollerna och frågorna med punkter, berättar Umerto Piastra från motorklubben.

Sen dess har det växt och förra året deltog runt 90 bilar. Även upplägget har ändrats genom åren och i år är både start och mål i Ingenjörsparken och anmälan görs på plats. A-traktorer får numera delta i rallyt vilket är ett sätt att locka ungdomarna.

Kontroller och frågor

Rundan som de ska åka går bland annat över Mölltorp, Fagersanna, Spethult och Flugebyn med stopp för tipsfrågor och kontroller där olika moment ska utföras.

– Det är även frågor och kontroller för barn upp till 12 år. De tävlar för sig själva medan de vuxna tävlar per bil.

I Ingenjörsparken ställs bilarna ut efter avslutad runda och där har allmänheten möjlighet att titta närmare på veteranbilarna och rösta fram den bil de tycker är finast i Peoples Choice. Även Owners Choice kommer att koras av en hemlig gäst under prisutdelning på eftermiddagen.

  • Anneli Malm