18 aug 2016 16:07

18 aug 2016 16:19

Rastkiosken invigd på första skoldagen

KARLSBORG: Mölltorpskolan invigde sin nya rastkiosk där eleverna lånar leksaker

Det blev en festlig invigning på det nya läsåret vid Mölltorpskolan. Den nya rastkiosken invigdes med bandklippning och ballongsläpp, efteråt fick alla glass. I den nya rastkiosken finns det dock inget godis, här kan eleverna i stället få låna leksaker på rasten.

Skolstarten på Mölltorpskolan startade traditionsenlig på torsdagsmorgonen med tal, flagghissning och presentation av all personal. På skolan går 160 elever och av dem är det 24 nyanlända barn.

Efter det var det dags att inviga den nya rastkiosken på skolgården. Elevrådets ordförande Melker Källström höll ett invigningstal och sekreteraren Hilde Stier fick äran att klippa det blågula bandet. När rastkiosken var invigd efter alla konstens regler släppte man iväg ett knippe heliumballonger för att göra det hela extra festligt.

– Nu väntar vi bara på att kommunen ska dra in el i huset för belysning och värme, säger rektor Ulf Ahndersson. Det är vi lovade.

Rastkiosken är inte, som namnet antyder, en vanlig godiskiosk. Här ska eleverna i stället få låna leksaker, bollar och spel under sina skolraster. Eleverna i år sex är de som ska turas om att sköta om kioskverksamheten under rasterna, de får fungera som ”lekikarier” bakom kioskdisken. Utlåningssystemet är fiffigt ordnat med klädnypor som har olika färger för varje klass, samt med elevens namn på.

– Skolan har fått 16 000 kronor till integrationsstöd, och av de pengarna har vi köpt in nya leksaker för dryga 9 000 kronor till rastkiosken, berättar skolans Jenny Rydén.

Skolstarten på Mölltorpskolan startade traditionsenlig på torsdagsmorgonen med tal, flagghissning och presentation av all personal. På skolan går 160 elever och av dem är det 24 nyanlända barn.

Efter det var det dags att inviga den nya rastkiosken på skolgården. Elevrådets ordförande Melker Källström höll ett invigningstal och sekreteraren Hilde Stier fick äran att klippa det blågula bandet. När rastkiosken var invigd efter alla konstens regler släppte man iväg ett knippe heliumballonger för att göra det hela extra festligt.

– Nu väntar vi bara på att kommunen ska dra in el i huset för belysning och värme, säger rektor Ulf Ahndersson. Det är vi lovade.

Rastkiosken är inte, som namnet antyder, en vanlig godiskiosk. Här ska eleverna i stället få låna leksaker, bollar och spel under sina skolraster. Eleverna i år sex är de som ska turas om att sköta om kioskverksamheten under rasterna, de får fungera som ”lekikarier” bakom kioskdisken. Utlåningssystemet är fiffigt ordnat med klädnypor som har olika färger för varje klass, samt med elevens namn på.

– Skolan har fått 16 000 kronor till integrationsstöd, och av de pengarna har vi köpt in nya leksaker för dryga 9 000 kronor till rastkiosken, berättar skolans Jenny Rydén.