30 aug 2016 16:15

30 aug 2016 16:15

Körsång vid milan

FLUGEBYN: Kolmilan

Röken från milan stiger upp i skyn och från scenen ljuder sång och musik. Det är pensionärernas dag i Flugebyn.

Fyra körer uppträder som bjuder på en blandad repertoar. Tillsammans med milan bidrar Samklangen från Karlsborg, Senihjorerna från Hjo och PRO-körerna från Töreboda och Tidaholm till att värma upp publiken denna regniga, kylslagna dag och kolarkaffet som Lasse Ljungqvist kokar över öppen eld smakar lite extra gott. Förutom de olika aktiviteterna som genomförs under kolarveckan arbetar Ideell Kultur med att sprida kunskapen om det gamla hantverket. En del är att berätta för skolbarn om hur en kolmila fungerar och alla elever från Forsviks friskola besöker milan under veckan.

Fyra körer uppträder som bjuder på en blandad repertoar. Tillsammans med milan bidrar Samklangen från Karlsborg, Senihjorerna från Hjo och PRO-körerna från Töreboda och Tidaholm till att värma upp publiken denna regniga, kylslagna dag och kolarkaffet som Lasse Ljungqvist kokar över öppen eld smakar lite extra gott. Förutom de olika aktiviteterna som genomförs under kolarveckan arbetar Ideell Kultur med att sprida kunskapen om det gamla hantverket. En del är att berätta för skolbarn om hur en kolmila fungerar och alla elever från Forsviks friskola besöker milan under veckan.

  • Anneli Malm