01 sep 2016 06:00

01 sep 2016 06:00

"En häftig utmaning"

KOMMUNEN: Kultur-och fritid

Han har ett stort idrottsintresse och har jobbat som rektor på Fågelviksgymnasiet. Kommunens nye kultur- och fritidschef är på plats.
– Jag har fått möjligheten att lära känna en ny kommun och en ny förvaltning, det är otroligt spännande och jätteroligt, säger Thomas Blomgren.

Han bor i Tibro, är gift och har två vuxna barn.

– Jag har bott i Tibro sedan 1989 och har jobbat på Fågelviksgymnasiet sedan dess.

Lärare och rektor

Han jobbade inledningsvis på riksidrottsgymnasiet kombinerat med en idrottslärartjänst och när crossgymnasiet växte övergick han till att arbeta heltid där. Han har även haft utredningsuppdrag då det gällde att starta upp media- och estetprogrammen på skolan.

– 2 000 fick jag frågan om jag ville bli rektor på skolan och jag har haft ansvar för vuxenutbildningen. Det har varit jättekul och jag har trivts bra, det var en härlig tid. Men sen beslutade man att avveckla gymnasiet och då började jag fundera över vad jag skulle göra nu.

Sätta sig in

Han sökte och fick tjänsten som Karlsborgs nye kultur- och fritidschef.

– Det känns bra att kunna vara med och påverka människors fritid och det känns spännande och utvecklande för min personliga del.

Han tillträdde tjänsten i mitten av augusti och håller nu på att sätta sig in i arbetet.

– Det är mycket nytt att lyssna in. Det finns otroligt mycket här som mycket kulturhistoria och vi har en bra och bred biblioteksverksamhet med filialer både i Mölltorp och i Undenäs vilket är lite unikt. Även fina anläggningar som Kabyssen och Moliden där många ungdomar rör sig och Karlsborg är även känd för sina kulturevenemang. Här finns många möjligheter, säger han och tillägger:

Inget A-lag

– Min styrka och erfarenhet kommer mycket från föreningslivet och Karlsborg är en föreningstät kommun som jag ser framemot att lära känna mer och se vad vi kan göra för att stötta och hjälpa dem ännu mer. Jag är lite förvånad över att man inte har något A-lag i fotboll i centralorten, det är något jag ska försöka ändra på. Jag är idrottsälskare men inte specifikt fotbollsnörd men fotboll är det största spelet och ett A-lag är en viktig källa till liv i sporten.

Tankar och idéer

Han ser samarbetet mellan de olika förvaltningarna som viktig och vill nu lära känna medarbetarna och se den verksamhet som bedrivs men även fånga upp kommuninvånarnas tankar och idéer.

– Det är en häftig utmaning och jag kommer på sikt att sätta min prägel, självklart, men nu ska jag suga in och lära mig, sen ska vi se utvecklingsmöjligheterna men också förvalta och bevara det som är bra och utnyttja det på ett optimalt sätt, för det finns mycket bra i Karlsborg.

Han bor i Tibro, är gift och har två vuxna barn.

– Jag har bott i Tibro sedan 1989 och har jobbat på Fågelviksgymnasiet sedan dess.

Lärare och rektor

Han jobbade inledningsvis på riksidrottsgymnasiet kombinerat med en idrottslärartjänst och när crossgymnasiet växte övergick han till att arbeta heltid där. Han har även haft utredningsuppdrag då det gällde att starta upp media- och estetprogrammen på skolan.

– 2 000 fick jag frågan om jag ville bli rektor på skolan och jag har haft ansvar för vuxenutbildningen. Det har varit jättekul och jag har trivts bra, det var en härlig tid. Men sen beslutade man att avveckla gymnasiet och då började jag fundera över vad jag skulle göra nu.

Sätta sig in

Han sökte och fick tjänsten som Karlsborgs nye kultur- och fritidschef.

– Det känns bra att kunna vara med och påverka människors fritid och det känns spännande och utvecklande för min personliga del.

Han tillträdde tjänsten i mitten av augusti och håller nu på att sätta sig in i arbetet.

– Det är mycket nytt att lyssna in. Det finns otroligt mycket här som mycket kulturhistoria och vi har en bra och bred biblioteksverksamhet med filialer både i Mölltorp och i Undenäs vilket är lite unikt. Även fina anläggningar som Kabyssen och Moliden där många ungdomar rör sig och Karlsborg är även känd för sina kulturevenemang. Här finns många möjligheter, säger han och tillägger:

Inget A-lag

– Min styrka och erfarenhet kommer mycket från föreningslivet och Karlsborg är en föreningstät kommun som jag ser framemot att lära känna mer och se vad vi kan göra för att stötta och hjälpa dem ännu mer. Jag är lite förvånad över att man inte har något A-lag i fotboll i centralorten, det är något jag ska försöka ändra på. Jag är idrottsälskare men inte specifikt fotbollsnörd men fotboll är det största spelet och ett A-lag är en viktig källa till liv i sporten.

Tankar och idéer

Han ser samarbetet mellan de olika förvaltningarna som viktig och vill nu lära känna medarbetarna och se den verksamhet som bedrivs men även fånga upp kommuninvånarnas tankar och idéer.

– Det är en häftig utmaning och jag kommer på sikt att sätta min prägel, självklart, men nu ska jag suga in och lära mig, sen ska vi se utvecklingsmöjligheterna men också förvalta och bevara det som är bra och utnyttja det på ett optimalt sätt, för det finns mycket bra i Karlsborg.

  • Anneli Malm