07 sep 2016 06:00

07 sep 2016 06:00

"Sett fram emot det här"

FORSVIK: Kräftfisketur

I dagarna två har det varit kräftfiskeäventyr vid Forsviks Herrgård.

Det var Erik Sturesson på herrgården som tillsammans med flera vänner, inbjudit ett antal barn och ungdomar från Riksföreningen för rörelsehindrade barn och ungdomar i Skaraborg, RBU, till ett verkligt kräftfiskeäventyr.

Det är en aktivitet för dessa ungdomar som funnits under några år och som är mycket efterlängtad och uppskattad.

Upplevelsecentrum

Det var för ett antal år sedan som Erik Sturesson hade detta med ett upplevelsecentrum på Herrgården i tankarna. När så en förfrågan kom från RBU i Skaraborg kom om någon lämplig aktivitet, då kände Erik att han önskade skapa en aktivitet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Det blev en hjärtefråga för honom att ställa upp för RBU-ungdomarna och han började fixa brygga, segelbåt, en kran för ombordstigning och mycket annat.

Det behövdes även samla några vänner omkring denna idé, för att äventyret skulle bli en verklighet. Flera har funnits med under åren och hjälp till med olika saker, ja till och med Viktoria fonden blev intresserad och bidrog ekonomiskt till denna aktivitet.

En upplevelsedag

Nu hade dessa ungdomar en härlig kräftfiskedag med båttur på Bottensjön, där bara ombordstigningen var ett äventyr där man bland annat lämnade rullstolar för att hissas ombord.

– Jag har sett fram emot den här dagen, sade Jacob Linder från Lyrestad och det är jättekul för jag hoppas fånga massor av kräftor, trots att jag gjort massor av operationer i mina ben, sade han, när båten styrde ut mot fiskeplatsen, Där hade burarna redan kommit på plats och förutsättningen för goda fångster i Bottensjön var mycket goda enligt Erik på herrgården.

Det var Erik Sturesson på herrgården som tillsammans med flera vänner, inbjudit ett antal barn och ungdomar från Riksföreningen för rörelsehindrade barn och ungdomar i Skaraborg, RBU, till ett verkligt kräftfiskeäventyr.

Det är en aktivitet för dessa ungdomar som funnits under några år och som är mycket efterlängtad och uppskattad.

Upplevelsecentrum

Det var för ett antal år sedan som Erik Sturesson hade detta med ett upplevelsecentrum på Herrgården i tankarna. När så en förfrågan kom från RBU i Skaraborg kom om någon lämplig aktivitet, då kände Erik att han önskade skapa en aktivitet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Det blev en hjärtefråga för honom att ställa upp för RBU-ungdomarna och han började fixa brygga, segelbåt, en kran för ombordstigning och mycket annat.

Det behövdes även samla några vänner omkring denna idé, för att äventyret skulle bli en verklighet. Flera har funnits med under åren och hjälp till med olika saker, ja till och med Viktoria fonden blev intresserad och bidrog ekonomiskt till denna aktivitet.

En upplevelsedag

Nu hade dessa ungdomar en härlig kräftfiskedag med båttur på Bottensjön, där bara ombordstigningen var ett äventyr där man bland annat lämnade rullstolar för att hissas ombord.

– Jag har sett fram emot den här dagen, sade Jacob Linder från Lyrestad och det är jättekul för jag hoppas fånga massor av kräftor, trots att jag gjort massor av operationer i mina ben, sade han, när båten styrde ut mot fiskeplatsen, Där hade burarna redan kommit på plats och förutsättningen för goda fångster i Bottensjön var mycket goda enligt Erik på herrgården.

  • Lennart Strömberg