08 sep 2016 16:03

08 sep 2016 16:03

HD-nej för Undenäshärvan

KARLSBORG: Brott

Tre av de inbladade i Undenäshärvan överklagade hovrättsdomen till Högsta Domstolen. Men på onsdagen meddelade HD att man inte prövar ärendet, därmed står deras fängelsedomar fast..

I november slog polisen till mot fastigheten i Undenäs som innehöll en cannabisproduktion av stora mått. Vid tillslaget togs de tre män som befann sig där och senare knöts ytterligare fyra till ärendet. De sju åtalades för grova narkotikabrott för att de tillsammans, i olika konstellationer och i olika perioder hade bedrivit omfattande framställning av cannabis. I tingsrätten dömdes de tre huvudmännen för grovt narkotikabrott till fängelse mellan 3,5 och 4,5 år. I hovrätten skärptes straffen till fängelse i 5,5 år för en av dem och 6 år för två. En fjärde man som bara fick fem månaders fängelse i tingsrätten fick straffet skärpt till 6 år. Tre av de fyra männen yrkade på prövningstillstånd i HD. Men på onsdagen kom beskedet att HD har granskat materialet i ärendet och inte kommit fram till att det finns skäl att meddela prövningstillstånd. Därmed står domarna från hovrätten kvar.

I november slog polisen till mot fastigheten i Undenäs som innehöll en cannabisproduktion av stora mått. Vid tillslaget togs de tre män som befann sig där och senare knöts ytterligare fyra till ärendet. De sju åtalades för grova narkotikabrott för att de tillsammans, i olika konstellationer och i olika perioder hade bedrivit omfattande framställning av cannabis. I tingsrätten dömdes de tre huvudmännen för grovt narkotikabrott till fängelse mellan 3,5 och 4,5 år. I hovrätten skärptes straffen till fängelse i 5,5 år för en av dem och 6 år för två. En fjärde man som bara fick fem månaders fängelse i tingsrätten fick straffet skärpt till 6 år. Tre av de fyra männen yrkade på prövningstillstånd i HD. Men på onsdagen kom beskedet att HD har granskat materialet i ärendet och inte kommit fram till att det finns skäl att meddela prövningstillstånd. Därmed står domarna från hovrätten kvar.