09 sep 2016 06:00

09 sep 2016 06:00

Ökat tillgängligheten

BREVIK: Golfklubben

En ny korthålsbana ska ge fler möjlighet att spela golf. En satsning på Brevikens golfbana för ökad tillgänglighet.

Sex nya hål där längden som längst är 50 meter är ett nytt tillskott på golfbanan i Brevik.

Till de sex korta hålen där den kortaste är 19 meter finns även fyra 100-meters hål. En bana där både juniorer och de som inte klarar av att gå långa sträckor kan spela.

Korthålsbanan är inom ett separat övningsområde med möjlighet att känna på hur det är att spela golf och lära sig hantera golfklubborna

– Upprinnelsen till det hela är Svenska Golfförbundets golfäventyr som är en satsning på juniorer. Vi har ansökt och fått 20 000 kronor i projektpengar, säger Jan-Olof Sannö, ordförande i Brevikens golfklubb och tillägger:

Viktig satsning

– Det är viktigt att satsa på ungdomar och på golf för personer med fysiskt och psykisk funktionsnedsättning och vi har både juniorträningar och handigolf här.

Inom golfäventyret handlar det även om att utbilda ledare bland annat.

Positivt år

Det är en positiv utveckling för golfbanan och dess verksamhet som hade en rejäl uppförsbacke när man tog över 2011. Bland annat har de lagt ned mycket arbete på att förbättra banan och med det har intresset för att spela på banan ökat.

– Det har varit ett bra år och det är alltid mycket folk på banan, på helgerna brukar det vara fullt. Vi jobbar mycket men när man får något tillbaka är det värt det. Vi har även anställt Andreas Ljungström som är ny pro, säger Bengt Johansson som är en av ägarna i Breviks Golf AB som driver banan.

Även hotellnätterna har ökat med runt 200 gästnätter jämfört med förra året och ligger nu på cirka 1900 gästnätter och Brevikens hotell och restaurang utvecklar även konferensmöjligheterna och expanderar sin cateringverksamhet.

Sex nya hål där längden som längst är 50 meter är ett nytt tillskott på golfbanan i Brevik.

Till de sex korta hålen där den kortaste är 19 meter finns även fyra 100-meters hål. En bana där både juniorer och de som inte klarar av att gå långa sträckor kan spela.

Korthålsbanan är inom ett separat övningsområde med möjlighet att känna på hur det är att spela golf och lära sig hantera golfklubborna

– Upprinnelsen till det hela är Svenska Golfförbundets golfäventyr som är en satsning på juniorer. Vi har ansökt och fått 20 000 kronor i projektpengar, säger Jan-Olof Sannö, ordförande i Brevikens golfklubb och tillägger:

Viktig satsning

– Det är viktigt att satsa på ungdomar och på golf för personer med fysiskt och psykisk funktionsnedsättning och vi har både juniorträningar och handigolf här.

Inom golfäventyret handlar det även om att utbilda ledare bland annat.

Positivt år

Det är en positiv utveckling för golfbanan och dess verksamhet som hade en rejäl uppförsbacke när man tog över 2011. Bland annat har de lagt ned mycket arbete på att förbättra banan och med det har intresset för att spela på banan ökat.

– Det har varit ett bra år och det är alltid mycket folk på banan, på helgerna brukar det vara fullt. Vi jobbar mycket men när man får något tillbaka är det värt det. Vi har även anställt Andreas Ljungström som är ny pro, säger Bengt Johansson som är en av ägarna i Breviks Golf AB som driver banan.

Även hotellnätterna har ökat med runt 200 gästnätter jämfört med förra året och ligger nu på cirka 1900 gästnätter och Brevikens hotell och restaurang utvecklar även konferensmöjligheterna och expanderar sin cateringverksamhet.

  • Anneli Malm