11 sep 2016 17:38

11 sep 2016 17:38

Diskuterade filmen på Casablanca

KULTUR

I samband med premiären av filmen Den allvarsamma leken kunde besökarna efteråt lyssna på ett diskussionsforum med Malena Ivarsson och Björn Rubensson. Ett initiativ av föreningen filmforum Skaraborg.

– Som filmen visar blir livet inte alltid som man tänkt sig, sa komministern Björn Rubensson inför de 30-talet personer som satt inne på biografen Casablanca i Karlsborg. Den aktuella frågan gällde hur en människa kan styra sitt liv. Något som de inbjudna gästerna menade inte alltid är fallet.

– Vi kan bara välja attityd och förhållningssätt till livet, sa Malena Ivarsson.

Bara minuter innan hade sluttexterna till filmen Den allvarsamma leken rullat och nu satt Björn med Malena Ivarsson och projektledaren till filmforum Skaraborg Sofie Björklund och diskuterade med publiken. Filmen som är baserad på romanen från 1912 med samma namn.

Första initiativ

Det är den nystartade föreningen Filmforum Skaraborg som står som arrangörer. Medlemmarna i föreningen är biografer runt om i Skaraborg. Samtalen, som även kallas Biotopic, är det första initiativet till att stärka den lokala film och biografverksamheten i området.

Samtalen fortsatte i en dryg timme som behandlade många ämnen. Bland annat hur barn kan bli lidande i skilsmässor, ansvarstagande och skillnader mellan nutid och tiden då filmen utspelade sig.

– Som filmen visar blir livet inte alltid som man tänkt sig, sa komministern Björn Rubensson inför de 30-talet personer som satt inne på biografen Casablanca i Karlsborg. Den aktuella frågan gällde hur en människa kan styra sitt liv. Något som de inbjudna gästerna menade inte alltid är fallet.

– Vi kan bara välja attityd och förhållningssätt till livet, sa Malena Ivarsson.

Bara minuter innan hade sluttexterna till filmen Den allvarsamma leken rullat och nu satt Björn med Malena Ivarsson och projektledaren till filmforum Skaraborg Sofie Björklund och diskuterade med publiken. Filmen som är baserad på romanen från 1912 med samma namn.

Första initiativ

Det är den nystartade föreningen Filmforum Skaraborg som står som arrangörer. Medlemmarna i föreningen är biografer runt om i Skaraborg. Samtalen, som även kallas Biotopic, är det första initiativet till att stärka den lokala film och biografverksamheten i området.

Samtalen fortsatte i en dryg timme som behandlade många ämnen. Bland annat hur barn kan bli lidande i skilsmässor, ansvarstagande och skillnader mellan nutid och tiden då filmen utspelade sig.

  • Tobias Larsson Franzén