19 sep 2016 06:00

19 sep 2016 06:00

Bågskytte – nyhet på Bondens marknad

KARLSBORG: Strålande sol över årets upplaga

Lördagen kunde väl knappast ha varit bättre. Massor av människor ställde kosan till Ingenjörsparken där årets upplaga av Bondens marknad gick av stapeln i ett perfekt sensommarväder.

Karlsborgs kommun, turistbolaget och LRF stod för arrangemanget, som tycks bli populärare för varje år. I marknadsstånden fanns ett stort utbud av olika produkter med tyngdpunkt på närproducerat, allt från äpplen odlade i Brevik till bär, sylt, saft, honung och träslöjd till hemstickade vantar från övriga närområdet.

Ett flertal ideella föreningar var på plats och informerade om sina respektive verksamheter, representanter för jord, skog, jakt och fiske gjorde likaså.

Nytt för i år var också bågskytte från hästrygg. Familjen Woxmark från Rättvik hade uppvisning och det gällde att ha koll på såväl kusen som den egna precisionsförmågan.

Hästar stod också för delar av transportväsendet denna dag, såväl per rygg såsom dragare. Nu var det förstås inte bara hästar utan ett flertal andra djur att beskåda och klappa om samt ett visst utbud av stora maskiner med andra sorters hästkrafter.

Styrka och viss snabbhet var också en tillgång i dagens femkamp, som utspelade sig mellan tre lag från försvarsmakten, kommunen och LRF. Bäst ifrån sig gjorde försvarsmaktens duo Magdalena Sköld och Jens Zetterberg, som knep förstaplatsen.

Karlsborgs kommun, turistbolaget och LRF stod för arrangemanget, som tycks bli populärare för varje år. I marknadsstånden fanns ett stort utbud av olika produkter med tyngdpunkt på närproducerat, allt från äpplen odlade i Brevik till bär, sylt, saft, honung och träslöjd till hemstickade vantar från övriga närområdet.

Ett flertal ideella föreningar var på plats och informerade om sina respektive verksamheter, representanter för jord, skog, jakt och fiske gjorde likaså.

Nytt för i år var också bågskytte från hästrygg. Familjen Woxmark från Rättvik hade uppvisning och det gällde att ha koll på såväl kusen som den egna precisionsförmågan.

Hästar stod också för delar av transportväsendet denna dag, såväl per rygg såsom dragare. Nu var det förstås inte bara hästar utan ett flertal andra djur att beskåda och klappa om samt ett visst utbud av stora maskiner med andra sorters hästkrafter.

Styrka och viss snabbhet var också en tillgång i dagens femkamp, som utspelade sig mellan tre lag från försvarsmakten, kommunen och LRF. Bäst ifrån sig gjorde försvarsmaktens duo Magdalena Sköld och Jens Zetterberg, som knep förstaplatsen.

  • Inger Andersson Hultin