20 sep 2016 16:14

20 sep 2016 16:49

Hållbara transporter

MOLIDEN: Europeiska trafikantveckan

Alla femåringar i kommunen fick cykla på en teknikbana, lära sig om trafikmärken och träffa Räddningstjänsten.

Mellan den 16 och 22 september pågår Europeiska trafikantveckan och temat är hållbara resor och transporter. Över 70 kommuner i landet deltar och varje kommun väljer sina egna aktiviteter.

Cykla mera

– Vi har valt att slå ett slag för cyklingen här, vi vill att fler ska cykla och gå och vi vill belysa att cykla är roligt. Vi vill ju att även små barn ska cykla mer tillsammans med sina föräldrar och det är viktigt att börja i rätt tid för att så ett frö, säger trafiksäkerhetssamordnare Magnus Svensson som håller i dagen och tillägger:

– Studier visar att om man får frisk luft på morgonen blir man både piggare och orkar mer på dagen, inte minst vi vuxna. Alla kan inte cykla hela vägen till jobb eller förskola men kanske en del av resan.

Cykla på bana

På parkeringen vid Moliden hade en teknikbana ställts upp där förskolebarnen fick cykla runt en mängd koner vilket var mycket uppskattat bland barnen. De fick även lära sig vikten av att använda cykelhjälm och de fick kunskap om trafikmärken.

På plats fanns även Räddningstjänstens SMO-styrka som berättade för barnen om deras arbete, vilken utrustning de har och barnen fick även känna på de olika sakerna och sitta i brandbilen.

Mellan den 16 och 22 september pågår Europeiska trafikantveckan och temat är hållbara resor och transporter. Över 70 kommuner i landet deltar och varje kommun väljer sina egna aktiviteter.

Cykla mera

– Vi har valt att slå ett slag för cyklingen här, vi vill att fler ska cykla och gå och vi vill belysa att cykla är roligt. Vi vill ju att även små barn ska cykla mer tillsammans med sina föräldrar och det är viktigt att börja i rätt tid för att så ett frö, säger trafiksäkerhetssamordnare Magnus Svensson som håller i dagen och tillägger:

– Studier visar att om man får frisk luft på morgonen blir man både piggare och orkar mer på dagen, inte minst vi vuxna. Alla kan inte cykla hela vägen till jobb eller förskola men kanske en del av resan.

Cykla på bana

På parkeringen vid Moliden hade en teknikbana ställts upp där förskolebarnen fick cykla runt en mängd koner vilket var mycket uppskattat bland barnen. De fick även lära sig vikten av att använda cykelhjälm och de fick kunskap om trafikmärken.

På plats fanns även Räddningstjänstens SMO-styrka som berättade för barnen om deras arbete, vilken utrustning de har och barnen fick även känna på de olika sakerna och sitta i brandbilen.

  • Anneli Malm