25 sep 2016 18:41

25 sep 2016 18:41

Köade för klädbytardagen

KARLSBORG: Populär klädbytardag på Carl Johanskolan

När portarna slogs upp klockan tio översvämmades lokalerna snabbt av alla väntande och köpsugna föräldrar, mest mammor med barn.

– Det måste ha varit rekord i antal besökare, säger Annelee Karlström, från föräldraföreningen på Kompassen. När vi öppnade klockan tio stod 150 personer i kön, barn ej inräknade.

På borden i matsalen låg kläder i snygga högar sorterade efter centilong. I andra utrymmen fanns leksaker, kärror, spel och ytterkläder. Som vanligt var det föräldraföreningen på

förskolan Kompassen som ansvarade för den populära barnklädesmarknaden. Vartefter åren gått har marknaden blivit omåttligt populär och drar föräldrar från när och fjärran. Antalet säljare var maximerat till 65.

– Det är fantastiskt bra kvalitet här, säger Hanna Odenholm från Stockholm. Jag kommer hit både höst och vår och handlar åt min dotter Stella. Det är mycket bättre kvalitet än på liknande marknader i Stockholm och så passar vi på att besöka mina föräldrar. Utanför ingången sitter en mycket belåten Filip Klingvall 2,5 år, på sin nya cykel i sällskap med mormor, Ketty Persson. De väntar på Filips mamma som står i den långa kön för betalning.

– Det måste ha varit rekord i antal besökare, säger Annelee Karlström, från föräldraföreningen på Kompassen. När vi öppnade klockan tio stod 150 personer i kön, barn ej inräknade.

På borden i matsalen låg kläder i snygga högar sorterade efter centilong. I andra utrymmen fanns leksaker, kärror, spel och ytterkläder. Som vanligt var det föräldraföreningen på

förskolan Kompassen som ansvarade för den populära barnklädesmarknaden. Vartefter åren gått har marknaden blivit omåttligt populär och drar föräldrar från när och fjärran. Antalet säljare var maximerat till 65.

– Det är fantastiskt bra kvalitet här, säger Hanna Odenholm från Stockholm. Jag kommer hit både höst och vår och handlar åt min dotter Stella. Det är mycket bättre kvalitet än på liknande marknader i Stockholm och så passar vi på att besöka mina föräldrar. Utanför ingången sitter en mycket belåten Filip Klingvall 2,5 år, på sin nya cykel i sällskap med mormor, Ketty Persson. De väntar på Filips mamma som står i den långa kön för betalning.

  • Erika Fredholm