30 sep 2016 15:06

30 sep 2016 15:06

Kulturmöten i vardagen

FÖRELÄSNINGAR: Religionsvetarna

Kulturmöten i vardagen är rubriken på de föreläsningar som Religionsvetarna från Göteborg bjöd på. Kunskap om islam och reflektioner om hur kulturkrockar kan uppstå var en del av innehållet.

De tre timmar långa föreläsningarna, som hölls av David Westerberg och Robert Johansson, var uppdelade i tre delar.

Religion och kultur

Första delen gav en introduktion till religion och islam, den andra delen handlade om kulturmöten i vardagen utifrån normer, koder och kommunikation. Deltagarna fick bland annat reflektera över vad svensk kultur är och hur folk från andra länder ser på svensk kultur. Vilka problem som kan uppstå i möten mellan olika kulturer och vad de kan bero på.

Föreläsningen avslutades med en del som handlade om kulturmöten på arbetsplatsen.

Kommunens personal och politiker inbjöds till att lyssna på föreläsningarna och det har även hållits en öppen föreläsning för allmänheten. Folkhälsostrateg Ann Norling Gustafsson och integrationssamordnare Caroline Falkander höll i arrangemanget som bekostats med de extra statliga medel som kommunen fått för mottagandet av flyktingar.

De tre timmar långa föreläsningarna, som hölls av David Westerberg och Robert Johansson, var uppdelade i tre delar.

Religion och kultur

Första delen gav en introduktion till religion och islam, den andra delen handlade om kulturmöten i vardagen utifrån normer, koder och kommunikation. Deltagarna fick bland annat reflektera över vad svensk kultur är och hur folk från andra länder ser på svensk kultur. Vilka problem som kan uppstå i möten mellan olika kulturer och vad de kan bero på.

Föreläsningen avslutades med en del som handlade om kulturmöten på arbetsplatsen.

Kommunens personal och politiker inbjöds till att lyssna på föreläsningarna och det har även hållits en öppen föreläsning för allmänheten. Folkhälsostrateg Ann Norling Gustafsson och integrationssamordnare Caroline Falkander höll i arrangemanget som bekostats med de extra statliga medel som kommunen fått för mottagandet av flyktingar.

  • Anneli Malm