03 okt 2016 06:00

03 okt 2016 06:00

Festlig fotbollsavslutning

KARLSBORG: Ungdomsfotboll

Drygt 150 fotbollsspelande ungdomar och minst lika många anhöriga och andra fotbollsintresserade hade i lördagens fina höstväder angjort Moliden och BK Trix fotbollsavslutning. Ungdomarna visade stor spelglädje och gjorde allt för att överlista sina föräldrar och ledare.

Avslutningsdagen innehöll ett stort antal fotbollsmatcher där de äldsta inledde med spel på helplan medan de yngre därefter genomförde spel på halvplan. Traditionellt svarade föräldrar, syskon och ledare svarade för motståndet. Matcherna spelades över 2 x 15 minuter där ungdomarna alltmer fick övertaget ju längre tiden gick.

Att utse dagens lag var inte görligt då samtliga ungdomslag avgick med seger då slutsignalen gick. Men pojkar 02/03 med seger i kompisligan division 7 och pojkar 00/01 med en andra plats i kompisligans div 4 kan ändå omnämnas. Det märktes att dessa båda lag har lärt sig sin fotbollsläxa. Bra passningsspel och framåtanda gjorde att det ständigt rasslade i motståndarnas – läs föräldrar – målnät!

Även flickor 06/07/08 kan omnämnas som efter livfullt spel och en gedigen kämpainsats segrade med 7 – 4 mot föräldralaget. Här finns grunden för ett flicklag i seriespel!

Under dagen fanns det även möjlighet att provsitta räddningstjänstens brandbil, spela på chokladhjul eller käka hamburgare innan det var dags för den populära bollkastningen mot en målpinne. Dagen avslutades därefter med utdelning av pris till årets sex Trixare samt medalj och T-shirt till alla fotbollsspelande ungdomar.

Avslutningsdagen innehöll ett stort antal fotbollsmatcher där de äldsta inledde med spel på helplan medan de yngre därefter genomförde spel på halvplan. Traditionellt svarade föräldrar, syskon och ledare svarade för motståndet. Matcherna spelades över 2 x 15 minuter där ungdomarna alltmer fick övertaget ju längre tiden gick.

Att utse dagens lag var inte görligt då samtliga ungdomslag avgick med seger då slutsignalen gick. Men pojkar 02/03 med seger i kompisligan division 7 och pojkar 00/01 med en andra plats i kompisligans div 4 kan ändå omnämnas. Det märktes att dessa båda lag har lärt sig sin fotbollsläxa. Bra passningsspel och framåtanda gjorde att det ständigt rasslade i motståndarnas – läs föräldrar – målnät!

Även flickor 06/07/08 kan omnämnas som efter livfullt spel och en gedigen kämpainsats segrade med 7 – 4 mot föräldralaget. Här finns grunden för ett flicklag i seriespel!

Under dagen fanns det även möjlighet att provsitta räddningstjänstens brandbil, spela på chokladhjul eller käka hamburgare innan det var dags för den populära bollkastningen mot en målpinne. Dagen avslutades därefter med utdelning av pris till årets sex Trixare samt medalj och T-shirt till alla fotbollsspelande ungdomar.

  • Stig H Brehag