03 okt 2016 12:07

03 okt 2016 12:07

Forsberg och Ojala ror

VÄRLDENS BARN: En av utmaningarna till Karlsborg

Magdalena Forsberg och Johanna Ojala ska ro på Göta kanal. Under tisdagen anländer de till Karlsborg.

För 18:e året genomförs insamlingen för Världens barn och en av årets utmaningar kommer att ske på Göta kanal med stopp både i Forsvik och i Karlsborg.

Magdalena Forsberg och Johanna Ojala ska ro en båt från Sjötorp till Söderköping, en sträcka på 19 mil och med 58 slussar.

Forsvik och Karlsborg

Starten gick på måndagsmorgonen i Sjötorp och roddarna skulle under dagen ta sig till Töreboda. På tisdagsmorgonen fortsätter de mot Forsvik där de beräknas anlända vid 15-tiden, för att ett par timmar senare nå etappmålet Karlsborg.

– I Forsvik har Daniel Kindbom samlat ihop ett gäng och bjuder på sång och musik och i Karlsborg underhåller dragspelare från Hjo och det blir eventuellt lite mer saker. Vi hoppas att det kommer mycket folk och tittar så det blir en riktig fest över det. Vi samlar samtidigt in pengar till förmån för världens barn, säger Gunnar Strömberg som är regionsamordnare i Skaraborg.

Forsberg och Ojala kommer att få hjälp under färden av bland andra Anna Lindberg, Michel Tornéus, Agneta Andersson och Thomas Ravelli och eventuellt lokala förmågor.

För 18:e året genomförs insamlingen för Världens barn och en av årets utmaningar kommer att ske på Göta kanal med stopp både i Forsvik och i Karlsborg.

Magdalena Forsberg och Johanna Ojala ska ro en båt från Sjötorp till Söderköping, en sträcka på 19 mil och med 58 slussar.

Forsvik och Karlsborg

Starten gick på måndagsmorgonen i Sjötorp och roddarna skulle under dagen ta sig till Töreboda. På tisdagsmorgonen fortsätter de mot Forsvik där de beräknas anlända vid 15-tiden, för att ett par timmar senare nå etappmålet Karlsborg.

– I Forsvik har Daniel Kindbom samlat ihop ett gäng och bjuder på sång och musik och i Karlsborg underhåller dragspelare från Hjo och det blir eventuellt lite mer saker. Vi hoppas att det kommer mycket folk och tittar så det blir en riktig fest över det. Vi samlar samtidigt in pengar till förmån för världens barn, säger Gunnar Strömberg som är regionsamordnare i Skaraborg.

Forsberg och Ojala kommer att få hjälp under färden av bland andra Anna Lindberg, Michel Tornéus, Agneta Andersson och Thomas Ravelli och eventuellt lokala förmågor.

  • Anneli Malm