05 okt 2016 15:32

05 okt 2016 15:32

Fotboll för vänskap och fred

MOLIDEN: För spelglädje

Fotboll är en världsomspännande sport som inte kräver ett gemensamt språk. På lördag anordnas Fotboll för fred på Moliden.

– Vi ska ha kul, spela fotboll för glädjens skull och för fred, säger Mats Björling från Sports of You, Västergötlands idrottsförbund, som tillsammans med Svenska kyrkan, asylgruppen och Kabyssen anordnar fotbollsfesten på lördag eftermiddag.

Alla som vill och som är från sju år och uppåt kan komma till Moliden där arrangörerna delar in i lag.

– Det kommer att bli en inomhusturnering där alla får vara med och spela, tjejer och killar.

Lära känna varandra

– Fotboll är gränslöst. För att spela behöver man inte ha ord och det är ett bra tillfälle att lära känna varandra över språkgränserna och kanske även inom kommunen. Samarbete är viktigt och att ställa upp för varandra, vänner behöver alla ha för att må bra, säger Pernilla Tapper Törnqvist från Svenska kyrkan.

Kvällen avslutas i Garnisonskyrkan med ljuständning för fred och det delas ut reflexer i form av en ängel samt frukt och fika.

Varje lördag fram till mitten av december, kommer de anordna prova på-dagar på Moliden om det inte är andra stora arrangemang. Då det finns möjlighet att prova på olika sporter som pingis, badminton, innebandy och volleyboll.

– Vi ska ha kul, spela fotboll för glädjens skull och för fred, säger Mats Björling från Sports of You, Västergötlands idrottsförbund, som tillsammans med Svenska kyrkan, asylgruppen och Kabyssen anordnar fotbollsfesten på lördag eftermiddag.

Alla som vill och som är från sju år och uppåt kan komma till Moliden där arrangörerna delar in i lag.

– Det kommer att bli en inomhusturnering där alla får vara med och spela, tjejer och killar.

Lära känna varandra

– Fotboll är gränslöst. För att spela behöver man inte ha ord och det är ett bra tillfälle att lära känna varandra över språkgränserna och kanske även inom kommunen. Samarbete är viktigt och att ställa upp för varandra, vänner behöver alla ha för att må bra, säger Pernilla Tapper Törnqvist från Svenska kyrkan.

Kvällen avslutas i Garnisonskyrkan med ljuständning för fred och det delas ut reflexer i form av en ängel samt frukt och fika.

Varje lördag fram till mitten av december, kommer de anordna prova på-dagar på Moliden om det inte är andra stora arrangemang. Då det finns möjlighet att prova på olika sporter som pingis, badminton, innebandy och volleyboll.

  • Anneli Malm