05 okt 2016 11:39

05 okt 2016 11:51

Tuff färd till Forsvik

FORSVIK: Världens barn

Efter en tung och jobbig färd med mycket motvind anlände roddbåten till Forsvik och Karlsborg på tisdagskvällen. Mycket folk hade samlats för att hylla roddarna och skänka pengar till Världens barn.

I Forsvik blev de även uppmärksammade med sång och musik av Kindboms.

– Det har gått bra men det var tufft över Viken med motvind men nu är vi äntligen här och vi är så lyckliga över att det är så mycket folk här och vi tackar verkligen, sa Susanne Gunnarsson när hon samlade in pengar i Forsvik.

Från Medelhavet

Förutom Susanne Gunnarsson deltog denna dag även Johanna Ojala, Maria Wallberg och tre från Sjöräddningen i rodden.

– Markus, Rasmus och Jonas från Sjöräddningen har varit med i den svenska räddningsbåten i Medelhavet. De gör det här för de barn som har haft det besvärligt där nere, säger Gunnar Strömberg, regionsamordnare för Världens barn i Skaraborg och som följt roddarna på land och hjälpt till med markservicen.

Över Vättern

Uppdraget att ro från Sjötorp till Söderköping är en del i insamlingen till Världens barn och etapp två gick från Töreboda till Karlsborg, en tur på runt fyra mil. Under onsdagen fortsatte resan över Vättern.

– Planen är att de ska ro till Borensberg och då är även en räddningsbåt med, berättar Gunnar Strömberg.

Resan går att följa på SVT-play och vid lunchtid bogserades båten på order av Sjöräddningssällskapet.

I Forsvik blev de även uppmärksammade med sång och musik av Kindboms.

– Det har gått bra men det var tufft över Viken med motvind men nu är vi äntligen här och vi är så lyckliga över att det är så mycket folk här och vi tackar verkligen, sa Susanne Gunnarsson när hon samlade in pengar i Forsvik.

Från Medelhavet

Förutom Susanne Gunnarsson deltog denna dag även Johanna Ojala, Maria Wallberg och tre från Sjöräddningen i rodden.

– Markus, Rasmus och Jonas från Sjöräddningen har varit med i den svenska räddningsbåten i Medelhavet. De gör det här för de barn som har haft det besvärligt där nere, säger Gunnar Strömberg, regionsamordnare för Världens barn i Skaraborg och som följt roddarna på land och hjälpt till med markservicen.

Över Vättern

Uppdraget att ro från Sjötorp till Söderköping är en del i insamlingen till Världens barn och etapp två gick från Töreboda till Karlsborg, en tur på runt fyra mil. Under onsdagen fortsatte resan över Vättern.

– Planen är att de ska ro till Borensberg och då är även en räddningsbåt med, berättar Gunnar Strömberg.

Resan går att följa på SVT-play och vid lunchtid bogserades båten på order av Sjöräddningssällskapet.

  • Anneli Malm