10 okt 2016 06:00

10 okt 2016 06:00

Spelade fotboll för fred

SPORTS FOR YOU: En dag för integrationen

Svenska kyrkan, asylgruppen och Kabyssen anordnade i lördags Fotboll för fred inom ramarna för Västergötlands idrottsförbunds projekt Sports for you.

Ett 80-tal barn och ungdomar från sju år och uppåt deltog i arrangemanget. Varje lördag ända fram till jul ges möjligheter att prova på någon idrott på Moliden och första gången var det således fotboll.

Just lagspel har visat sig vara ett bra koncept för integration och majoriteten av deltagarna i lördags kom från våra asylboenden. Från Unnebo anlände en hel buss med spelsugna killar och tjejer i olika åldrar. Förväntningarna inför eftermiddagens aktiviteter var höga, vissa hade spelat fotboll tidigare, andra var nybörjare.

Varsin match

Arrangörerna och deras ledare gjorde sitt bästa för att dela in spelarna i så likvärdiga lag som möjligt. Pojkar och flickor spelade tillsammans, endast ålder togs hänsyn till. Den första matchen spelades mellan det Gröna och Gula laget i den yngre kategorin spelare.

Det var full fart, alla sprang efter bollen samtidigt! Varje lag spelade var sin match. Mellan varven serverades frukt, bullar och dricka.

Dagen avslutades i Garnisonskyrkan med ljuständning för fred och vänskap folk och länder emellan.

Ett 80-tal barn och ungdomar från sju år och uppåt deltog i arrangemanget. Varje lördag ända fram till jul ges möjligheter att prova på någon idrott på Moliden och första gången var det således fotboll.

Just lagspel har visat sig vara ett bra koncept för integration och majoriteten av deltagarna i lördags kom från våra asylboenden. Från Unnebo anlände en hel buss med spelsugna killar och tjejer i olika åldrar. Förväntningarna inför eftermiddagens aktiviteter var höga, vissa hade spelat fotboll tidigare, andra var nybörjare.

Varsin match

Arrangörerna och deras ledare gjorde sitt bästa för att dela in spelarna i så likvärdiga lag som möjligt. Pojkar och flickor spelade tillsammans, endast ålder togs hänsyn till. Den första matchen spelades mellan det Gröna och Gula laget i den yngre kategorin spelare.

Det var full fart, alla sprang efter bollen samtidigt! Varje lag spelade var sin match. Mellan varven serverades frukt, bullar och dricka.

Dagen avslutades i Garnisonskyrkan med ljuständning för fred och vänskap folk och länder emellan.

  • Inger Andersson Hultin