01 jan 2017 20:21

01 jan 2017 20:22

Ett bubblande avslut på året

KONSERT: Direktsänd nyårskonsert på Bio Casablanca

40-talet förväntansfulla åhörare samlades på nyårsaftonens eftermiddag för att lyssna på Berlinfilharmonikerna under ledning av dirigenten Sir Simon Rattle.

Före konserten bjöds gästerna på bubbel och snacks. Det resulterade i trevligt mingel i foajén och i loungen. Många nyårshälsningar utbyttes medan glasen klingade.

Rachmaninov

Den högtidliga nyårsgalan från Berlin innehöll verk av Dimitri Kabalevsky, Sergei Rachmaninov, William Walton och Antonin Dvorak. En tysk presentatör berättade om Rachmaninovs verk medan dirigenten Sir Simon Rattle presenterade Waltons lekfulla och tidvis lite okynniga stycken.

Täckande lugg

Vid pianot i Rachmaninovs Pianokonsert No 3 hördes en av de mest tekniskt skickliga pianisterna ur den yngre generationen, Danlil Trifonov. Med en lugg som täckte ögonen tog sig denne stjärnpianist an klaviaturen, utan noter och med fingrarna flygande över tangenterna snabbare än ögat kunde uppfatta bjöd han på imponerande musik. Applåderna var överväldigande.

Fångarnas kör

Konserten visades i HD med 5.1 omgivande ljud. Före konserten och i en kort paus fick åhörarna lyssna på intervjuer och presentationer.

Nästa direktsändning nu i veckan på Bio Casablanca blir operan Nabucco (Nebukadnessar) med den berömda Fångarnas kör.

Före konserten bjöds gästerna på bubbel och snacks. Det resulterade i trevligt mingel i foajén och i loungen. Många nyårshälsningar utbyttes medan glasen klingade.

Rachmaninov

Den högtidliga nyårsgalan från Berlin innehöll verk av Dimitri Kabalevsky, Sergei Rachmaninov, William Walton och Antonin Dvorak. En tysk presentatör berättade om Rachmaninovs verk medan dirigenten Sir Simon Rattle presenterade Waltons lekfulla och tidvis lite okynniga stycken.

Täckande lugg

Vid pianot i Rachmaninovs Pianokonsert No 3 hördes en av de mest tekniskt skickliga pianisterna ur den yngre generationen, Danlil Trifonov. Med en lugg som täckte ögonen tog sig denne stjärnpianist an klaviaturen, utan noter och med fingrarna flygande över tangenterna snabbare än ögat kunde uppfatta bjöd han på imponerande musik. Applåderna var överväldigande.

Fångarnas kör

Konserten visades i HD med 5.1 omgivande ljud. Före konserten och i en kort paus fick åhörarna lyssna på intervjuer och presentationer.

Nästa direktsändning nu i veckan på Bio Casablanca blir operan Nabucco (Nebukadnessar) med den berömda Fångarnas kör.

  • Erika Fredholm