02 jan 2017 16:08

02 jan 2017 16:08

Konsert med julmusik

MÖLLTORP: Julens sånger

En kväll i veckan mellan jul och nyår var det julmusik med julens sånger i Mölltorps Kyrka

Det var Mölltop / Breviks kyrkokör med solisterna Björn Berling och Karin Wallin, som bjöd på en verklig högtidskväll i Mölltorps kyrka.

En kväll som kyrkokören under ledning av kantor Gabriella Olofsson inledde med sången: Hör hur himlen fylls av sång. En text som också kunde appliceras på den fullsatta kyrksalen i Mölltorp, där sången fyllde varje del av den vackert upplysta kyrkan.

Psalm och julsång

Publiken fick också tillfälle att sjunga med i flera av julens psalmer, där bland andra: Vid Betlehem en vinternatt med texten Var glad, var glad för Kristus är född i Davids stad, fyllde hela kyrkan till en jättekör. Solisten Björn Berling bjöd på Lys för oss en stjärna, Decembernatt, Ave Maria och Ljus till nattsvart jord, den senare där kvällens andra solist Karin Wallin bjöd på sköna toner från sin flöjt.

Kyrkokören

Kyrkokören bjöd på: En avlägsen krubba, Herdarna, en Slovakisk carol och Glädjeorden innan Pernilla Tapper Törnqvist delade några tankar om julen i kvällens Aftonbön. Så kom den så Julcalypson, med en härlig sydamerikansk rytm, som både publiken och kören gillade, med kvällens första applåd. En stjärna lyser så klar sjöng kören innan julmusikkvällen avslutades med O, Helga Natt, där Björn Berling och kören gav en fin tolkning av denna högtidssång. Så blev det en verklig högtidskväll, denna traditionsenliga kväll med julmusik och sång i Mölltorp.

Det var Mölltop / Breviks kyrkokör med solisterna Björn Berling och Karin Wallin, som bjöd på en verklig högtidskväll i Mölltorps kyrka.

En kväll som kyrkokören under ledning av kantor Gabriella Olofsson inledde med sången: Hör hur himlen fylls av sång. En text som också kunde appliceras på den fullsatta kyrksalen i Mölltorp, där sången fyllde varje del av den vackert upplysta kyrkan.

Psalm och julsång

Publiken fick också tillfälle att sjunga med i flera av julens psalmer, där bland andra: Vid Betlehem en vinternatt med texten Var glad, var glad för Kristus är född i Davids stad, fyllde hela kyrkan till en jättekör. Solisten Björn Berling bjöd på Lys för oss en stjärna, Decembernatt, Ave Maria och Ljus till nattsvart jord, den senare där kvällens andra solist Karin Wallin bjöd på sköna toner från sin flöjt.

Kyrkokören

Kyrkokören bjöd på: En avlägsen krubba, Herdarna, en Slovakisk carol och Glädjeorden innan Pernilla Tapper Törnqvist delade några tankar om julen i kvällens Aftonbön. Så kom den så Julcalypson, med en härlig sydamerikansk rytm, som både publiken och kören gillade, med kvällens första applåd. En stjärna lyser så klar sjöng kören innan julmusikkvällen avslutades med O, Helga Natt, där Björn Berling och kören gav en fin tolkning av denna högtidssång. Så blev det en verklig högtidskväll, denna traditionsenliga kväll med julmusik och sång i Mölltorp.

  • Lennart Strömberg