04 jan 2017 15:25

04 jan 2017 15:25

Miljöbilarna ökar

MILJÖ: Statistik

Av de 158 nya bilarna i Karlsborg under året är 18 procent miljöbilar.

Av Karlsborgs 28 nya miljöbilar var elva en elbil eller elhybrid medan 17 var en snål dieselbil. Övriga miljöbilar kan köras på förnybara drivmedel som biogas eller etanol, men inga sådana har sålts i Karlsborg under 2016.

Det placerar Karlsborg på plats 24 av Sveriges 290 kommuner i en ny miljöbilsrakning som drivmedelsproducenten Neste har genomfört. Rankningen omfattar alla bilar som nyregistrerats under januari–november och baseras på statistik från Trafikanalys.

– Elbilar och elhybrider ökar snabbt i många kommuner, men i Karlsborg är tre av fem nya miljöbilar snåla dieselbilar, säger Fredrik Törnqvist, marknadschef för Neste i Skandinavien i ett pressmeddelande.

Av Karlsborgs 28 nya miljöbilar var elva en elbil eller elhybrid medan 17 var en snål dieselbil. Övriga miljöbilar kan köras på förnybara drivmedel som biogas eller etanol, men inga sådana har sålts i Karlsborg under 2016.

Det placerar Karlsborg på plats 24 av Sveriges 290 kommuner i en ny miljöbilsrakning som drivmedelsproducenten Neste har genomfört. Rankningen omfattar alla bilar som nyregistrerats under januari–november och baseras på statistik från Trafikanalys.

– Elbilar och elhybrider ökar snabbt i många kommuner, men i Karlsborg är tre av fem nya miljöbilar snåla dieselbilar, säger Fredrik Törnqvist, marknadschef för Neste i Skandinavien i ett pressmeddelande.

  • Anneli Malm