12 jan 2017 06:00

12 jan 2017 06:00

IFO nu på Kungsgatan

KOMMUNEN: Flytt från kommunhuset

Individ- och familjeomsorgen har flyttat från kommunhuset och finns nu på Kungsgatan 11.

Den gamla banklokalen där Nordea tidigare hade sitt kontor har byggts om och där finns numera kommunens individ- och familjeomsorg, IFO. Även öppen vården har flyttat dit när de i samband med flytten fått större utrymme.

– Vi har nu ett barnaktivitetsrum för samtal bland annat, vilket vi inte haft förut och vi har nu tre samtalsrum, tidigare hade vi ett där vi hade samtal, alla möten och där vi även fikade och åt lunch, berättar Inka Danehammar, IFO-chef sedan slutet av mars förra året.

– Det är jättebra, roligt att få vara med och utveckla verksamheten och att alla är samlade på en plats, tycker Elisabeth Tomori som är barnhandläggare.

Tänkt på säkerhet

En viktig aspekt som de arbetat med under ombyggnationen är säkerheten för att få en bra arbetsmiljö.

– Vi har fått verbala hot och vi har tänkt mycket på säkerheten och vi har nu ett säkerhetssystem för att komma in, säger Inka Danehammar.

Besökarna får ringa på en klocka till dem de vill besöka och personalen pratar med besökaren via en fönsterlucka.

– Luckan kan öppnas i tre olika steg beroende på ärende och sedan slussas besökaren in. Vi går först ur slussen och låser dörren innan besökaren får komma in och hänga av sig kläder och väskor, sen öppnar vi dörren in till väntrummet.

Det är även låst till de olika enheterna inne i lokalen.

Behöver bli fler

I de gemensamma lokalerna arbetar i dag 13 personer.

– Vi har haft en väldig omsättning av personal, det var först i slutet av september som sista tjänsten tillsattes. Vi har socionomer på alla tjänster som vi behöver och det är inte många kommuner som har det. Men vi skulle behöva fler tjänster, efterfrågan är stor, större än resurserna.

Den gamla banklokalen där Nordea tidigare hade sitt kontor har byggts om och där finns numera kommunens individ- och familjeomsorg, IFO. Även öppen vården har flyttat dit när de i samband med flytten fått större utrymme.

– Vi har nu ett barnaktivitetsrum för samtal bland annat, vilket vi inte haft förut och vi har nu tre samtalsrum, tidigare hade vi ett där vi hade samtal, alla möten och där vi även fikade och åt lunch, berättar Inka Danehammar, IFO-chef sedan slutet av mars förra året.

– Det är jättebra, roligt att få vara med och utveckla verksamheten och att alla är samlade på en plats, tycker Elisabeth Tomori som är barnhandläggare.

Tänkt på säkerhet

En viktig aspekt som de arbetat med under ombyggnationen är säkerheten för att få en bra arbetsmiljö.

– Vi har fått verbala hot och vi har tänkt mycket på säkerheten och vi har nu ett säkerhetssystem för att komma in, säger Inka Danehammar.

Besökarna får ringa på en klocka till dem de vill besöka och personalen pratar med besökaren via en fönsterlucka.

– Luckan kan öppnas i tre olika steg beroende på ärende och sedan slussas besökaren in. Vi går först ur slussen och låser dörren innan besökaren får komma in och hänga av sig kläder och väskor, sen öppnar vi dörren in till väntrummet.

Det är även låst till de olika enheterna inne i lokalen.

Behöver bli fler

I de gemensamma lokalerna arbetar i dag 13 personer.

– Vi har haft en väldig omsättning av personal, det var först i slutet av september som sista tjänsten tillsattes. Vi har socionomer på alla tjänster som vi behöver och det är inte många kommuner som har det. Men vi skulle behöva fler tjänster, efterfrågan är stor, större än resurserna.

  • Anneli Malm