13 mar 2017 06:00

13 mar 2017 06:00

Historisk bildvisning i Forsvik

FORSVIK: Forsviksbilder

Under veckan bjöd Bo Bremsjö på en intressant bildvisning i klubbstugan, från ett Forsvik under cirka 40 år tillbaka i tiden och fram till nutid.

IF:s klubbstuga var fylld av intresserade besökare, när Bo Bremsjö startade bildvisningen med en grupp bilder från ett bruk med träsliperi helt i förfall.

Renovering

– Att skapa något ur detta förfall hörde knappast till det möjligas ram och rivning av träsliperiet och flera andra byggnader såg som enda möjligheten, sade Bo. Nu blev det inte så, utan renoveringen startades upp av ett antal entusiaster och organisationer, där Bo kunde visa många fina bilder på detta som är något av ett underverk.

Det fanns också många intressanta hus och människor som presenterades i bild. Byggandet av den nya missionskyrkan på 70-talet var en stor händelse i samhället. En i publiken hade varit med som snickare på det bygget och fanns naturligtvis med på fotona, tillsammans med flera kända Forsviksbor.

Villa Göta, ett tidigare affärshus, med bland annat mjölkbar lockade också fram många minnen när bilderna presenterades, ett hus som dessutom fått ny ägare i dagarna. Många av brukshusen fanns också med på bilderna med sin speciella historia, där även många kända personligheter hade fastnat på de högklassiga bilderna denna trivsamma bildvisningskväll i Forsvik

IF:s klubbstuga var fylld av intresserade besökare, när Bo Bremsjö startade bildvisningen med en grupp bilder från ett bruk med träsliperi helt i förfall.

Renovering

– Att skapa något ur detta förfall hörde knappast till det möjligas ram och rivning av träsliperiet och flera andra byggnader såg som enda möjligheten, sade Bo. Nu blev det inte så, utan renoveringen startades upp av ett antal entusiaster och organisationer, där Bo kunde visa många fina bilder på detta som är något av ett underverk.

Det fanns också många intressanta hus och människor som presenterades i bild. Byggandet av den nya missionskyrkan på 70-talet var en stor händelse i samhället. En i publiken hade varit med som snickare på det bygget och fanns naturligtvis med på fotona, tillsammans med flera kända Forsviksbor.

Villa Göta, ett tidigare affärshus, med bland annat mjölkbar lockade också fram många minnen när bilderna presenterades, ett hus som dessutom fått ny ägare i dagarna. Många av brukshusen fanns också med på bilderna med sin speciella historia, där även många kända personligheter hade fastnat på de högklassiga bilderna denna trivsamma bildvisningskväll i Forsvik

  • Lennart Strömberg