13 mar 2017 15:47

13 mar 2017 15:47

Sångkväll i missionskyrkan

MÖLLTORP

Under söndagskvällen gästades Mölltorps missionskyrka av Anneli Kimling Björkman från Jönköping.

Hon bjöd på ett finstämt program med många kända sånger. I många av sångerna stod hon även som författare och tonsättare. Anneli var under 1970-talet en av skaparna i en populär nyhet bland lovsången i kyrkorna, där de så kallade bibelkörerna hade stor plats.

Något av hennes specialitet är att ge toner till hela bibelberättelser och i sångens form dela det glada budskapet, vilken också var en stor del av sångkvällen i Mölltorp. Även lovsångskörerna från 70-talet fanns med, något som lockade hela kyrkan till lovsång.

Under söndagskvällen gästades Mölltorps missionskyrka av Anneli Kimling Björkman från Jönköping.

Hon bjöd på ett finstämt program med många kända sånger. I många av sångerna stod hon även som författare och tonsättare. Anneli var under 1970-talet en av skaparna i en populär nyhet bland lovsången i kyrkorna, där de så kallade bibelkörerna hade stor plats.

Något av hennes specialitet är att ge toner till hela bibelberättelser och i sångens form dela det glada budskapet, vilken också var en stor del av sångkvällen i Mölltorp. Även lovsångskörerna från 70-talet fanns med, något som lockade hela kyrkan till lovsång.

  • Lennart Strömberg