16 mar 2017 16:20

16 mar 2017 16:20

Granat exploderade i handen

FÖRSVARSMAKTEN

En granat detonerade i en soldats hand efter en övning i Karlsborg.

Efter avslutad övning genomfördes en visitation där vapen och fickor töms på ammunition och när soldaten skulle tömma sin stridsväst frigjordes grepen och granaten detonerar i handen. Soldaten, som var vid medvetande, fördes först till SKAS Skövde och senare vidare med helikopter till Sahlgrenska i Göteborg där en operation genomfördes.

En anmälan om olyckan har gjorts till Arbetsmiljöverket.

En granat detonerade i en soldats hand efter en övning i Karlsborg.

Efter avslutad övning genomfördes en visitation där vapen och fickor töms på ammunition och när soldaten skulle tömma sin stridsväst frigjordes grepen och granaten detonerar i handen. Soldaten, som var vid medvetande, fördes först till SKAS Skövde och senare vidare med helikopter till Sahlgrenska i Göteborg där en operation genomfördes.

En anmälan om olyckan har gjorts till Arbetsmiljöverket.