16 mar 2017 15:42

16 mar 2017 20:15

Har tåget gått eller…

UNDENÄS: Friteatern

Friteatern gav föreställningen ”Har tåget gått eller...” i Undenäsgården på onsdagskvällen.

Det var ett musikaliskt drömdrama om ett avgångsnederlag, en föreställning av friteatern. Pjäsen beskrivs som en rolig föreställning på fullt allvar om livet och annat märkligt som drabbat oss människor. Publiken satt på deras medhavda läktare i stort sett på scenen och fick uppleva ett drömskt landskap, ett öde stationshus där märkliga saker hände.

Publiken på plats?

Början på spektaklet startade i logen där skådespelarna nervöst undrade om publiken fanns på plats och om det var lönt att spela för dem.

– Kanske lika bra vi ställer in föreställningen och går hem igen, sa en av aktörerna efter att ha glömt i presentationen att alla skulle stänga av mobiltelefonerna.

De kom dock in på scenen och började med sång och musik. Många ord vändes och vreds på så innebörden blev kanske inte alltid som brukligt. Klurigheter och musik varvades under hela första akten med känslor hos olika personer. Den röda tråden i teatern handlade om livets tåg med alla olika upplevelser som dyker upp.

Kommer tåget?

Kommer det något tåg eller har det redan gått var den stora frågan när den andra akten började på Ofelhöjdens järnvägsstation. En av personerna hade gått vilse och visste inte var han var och fick inte hjälpa av de andra på stationen när han frågade. Många konstigheter hände på stationen och förvirringen var stor bland annat när de skulle läsa ur livets bok som var färdigskriven men inte kunde läsas längre fram än till dags dato.

Dröm eller verklighet kunde publiken undra ibland men till slut visade det sig att den vilsne mannen vaknade ur drömmen av att hans katt ville gå ut.

Skådespelarna David Odlöw, Mats Nolemo och Peter Danielsson fick bjuda på flera musikaliska extranummer. Arrangörer var Undenäs byalag, Riksteatern Karlsborg och med bistånd från Folkets husdistriktet.

Det var ett musikaliskt drömdrama om ett avgångsnederlag, en föreställning av friteatern. Pjäsen beskrivs som en rolig föreställning på fullt allvar om livet och annat märkligt som drabbat oss människor. Publiken satt på deras medhavda läktare i stort sett på scenen och fick uppleva ett drömskt landskap, ett öde stationshus där märkliga saker hände.

Publiken på plats?

Början på spektaklet startade i logen där skådespelarna nervöst undrade om publiken fanns på plats och om det var lönt att spela för dem.

– Kanske lika bra vi ställer in föreställningen och går hem igen, sa en av aktörerna efter att ha glömt i presentationen att alla skulle stänga av mobiltelefonerna.

De kom dock in på scenen och började med sång och musik. Många ord vändes och vreds på så innebörden blev kanske inte alltid som brukligt. Klurigheter och musik varvades under hela första akten med känslor hos olika personer. Den röda tråden i teatern handlade om livets tåg med alla olika upplevelser som dyker upp.

Kommer tåget?

Kommer det något tåg eller har det redan gått var den stora frågan när den andra akten började på Ofelhöjdens järnvägsstation. En av personerna hade gått vilse och visste inte var han var och fick inte hjälpa av de andra på stationen när han frågade. Många konstigheter hände på stationen och förvirringen var stor bland annat när de skulle läsa ur livets bok som var färdigskriven men inte kunde läsas längre fram än till dags dato.

Dröm eller verklighet kunde publiken undra ibland men till slut visade det sig att den vilsne mannen vaknade ur drömmen av att hans katt ville gå ut.

Skådespelarna David Odlöw, Mats Nolemo och Peter Danielsson fick bjuda på flera musikaliska extranummer. Arrangörer var Undenäs byalag, Riksteatern Karlsborg och med bistånd från Folkets husdistriktet.

  • Elof Johansson