20 mar 2017 06:00

20 mar 2017 06:00

Räckte inte hela vägen för Karlsborg

KARLSBORG: USM steg 4

I helgen arrangerade IFK Karlsborgs flickor 02-03 steg 4 i USM, i handboll, på hemmaplan i Molidens sim- och idrottsanläggning.

Steg 4 är sista steget i USM innan finalsteget som arrangeras i Malmö. Karlsborg hamnade i en tuff grupp med fem lag varav ett utav lagen gå vidare till finalsteget.

Detta är första gången någonsin som klubben IFK Karlsborg har avancerat sig i handboll till steg 4 i USM. Med endast nio spelare i truppen så hänger de med i de andra storklubbslagens tempo. Flickorna mötte Eslövs IK, Tyresö Handboll, Torslanda AIK och Kävlinge HK.

IFK Karlsborg inledde helgen med första matchen mot Tyresö Handboll, det var jämt hela matchen och med fem minuter kvar var resultatet 19-19, men Tyresö Handboll gjorde ett sista ryck i slutet där IFK Karlsborg inte hann med och matchen avslutades med resultatet 20-23 till Tyresö Handbolls fördel.

Tyvärr så räckte det inte hela vägen för IFK Karlsborgs flickor 02-03 då endast vinnaren i gruppen går vidare till steg 5 i Malmö. Men trots förluster så har IFK Karlsborg visat att även de kan kämpa sig till steg 4 och under helgen så har de slitigt och visat kämpaglöd.

Helgens tillställning har lockat publik och alla matcher som hemmalaget spelat så har hallen varit fullsatt.

Mikael Eriksson, ledare för IFK Karlsborgs flickor 02-03, tycker det känns jättebra och väldigt roligt. Han är dessutom stolt över flickornas insats och tillägger:

– Vi förlorade inte på grund av att vi är dåliga utan för att de är bättre än oss.

Steg 4 är sista steget i USM innan finalsteget som arrangeras i Malmö. Karlsborg hamnade i en tuff grupp med fem lag varav ett utav lagen gå vidare till finalsteget.

Detta är första gången någonsin som klubben IFK Karlsborg har avancerat sig i handboll till steg 4 i USM. Med endast nio spelare i truppen så hänger de med i de andra storklubbslagens tempo. Flickorna mötte Eslövs IK, Tyresö Handboll, Torslanda AIK och Kävlinge HK.

IFK Karlsborg inledde helgen med första matchen mot Tyresö Handboll, det var jämt hela matchen och med fem minuter kvar var resultatet 19-19, men Tyresö Handboll gjorde ett sista ryck i slutet där IFK Karlsborg inte hann med och matchen avslutades med resultatet 20-23 till Tyresö Handbolls fördel.

Tyvärr så räckte det inte hela vägen för IFK Karlsborgs flickor 02-03 då endast vinnaren i gruppen går vidare till steg 5 i Malmö. Men trots förluster så har IFK Karlsborg visat att även de kan kämpa sig till steg 4 och under helgen så har de slitigt och visat kämpaglöd.

Helgens tillställning har lockat publik och alla matcher som hemmalaget spelat så har hallen varit fullsatt.

Mikael Eriksson, ledare för IFK Karlsborgs flickor 02-03, tycker det känns jättebra och väldigt roligt. Han är dessutom stolt över flickornas insats och tillägger:

– Vi förlorade inte på grund av att vi är dåliga utan för att de är bättre än oss.

  • Nora Årebo