08 maj 2017 13:42

08 maj 2017 13:42

Dags för Rötter i Tiveden

TIVEDSTORP: Släkt- och bygdeforskardagar

För åttonde året i rad anordnas släkt- och bygdeforskardagar i Tivedstorp med start på torsdag den 11 maj.

Central punkt för aktiviteterna med kunniga släktforskare på plats och där även invigningen av Rötter i Tiveden sker, är Tivedstorp. Invigningen förrättas av Jan Wallgren, kyrkoherde i Bodarne pastorat, Laxå.

Byavandringar

Under dagarna som följer finns tillgång till internet, register och annat underlag för släktforskning, men det anordnas även föreläsningar och guidade byavandringar. Första dagen blir det byavandring i själva Tivedstorp med efterföljande föreläsning om storskiftet i byn.

Under fredagen anordnas byavandring i Havsmon i Karlsborgs kommun samt guidade besök i Stråhlestugan och Källebacken, Undenäs.

Folkskola

Även ett besök i Dammtorps folkskola, som fyller 175 år, står på programmet. Avslutning av årets Rötter i Tiveden sker på söndagen med byavandring i Högsåsen, Gårdsjö, samt efterföljande lunch i Tivedstorp.

Central punkt för aktiviteterna med kunniga släktforskare på plats och där även invigningen av Rötter i Tiveden sker, är Tivedstorp. Invigningen förrättas av Jan Wallgren, kyrkoherde i Bodarne pastorat, Laxå.

Byavandringar

Under dagarna som följer finns tillgång till internet, register och annat underlag för släktforskning, men det anordnas även föreläsningar och guidade byavandringar. Första dagen blir det byavandring i själva Tivedstorp med efterföljande föreläsning om storskiftet i byn.

Under fredagen anordnas byavandring i Havsmon i Karlsborgs kommun samt guidade besök i Stråhlestugan och Källebacken, Undenäs.

Folkskola

Även ett besök i Dammtorps folkskola, som fyller 175 år, står på programmet. Avslutning av årets Rötter i Tiveden sker på söndagen med byavandring i Högsåsen, Gårdsjö, samt efterföljande lunch i Tivedstorp.

  • Inger Andersson-Hultin